vineri, 12 iunie 2009

PAINE ROTUNDA RAPIDA





Esta o paine simpla,usor de realizat,reteta Laura Adamache.

Ingrediente:
400 g faina
225 ml apa
4 linguri ulei
7 g drojdie uscata
10 g zahar
8 g sare


Faina se cerne si se adauga drojdia uscata. Se amesteca.In mijlocul fainii se face o gropita si se adauga uleiul, apa calduta, sarea si zaharul.

Se framinta pina aluatul devine usor elastic.Se pune la crescut pentru aprox. 40 minute, acoperita cu folie alimentara.




Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, se intinde pe masa pudrata cu faina si i se da o forma rotunda.Se pune in tava, acoperita cu hirtie de copt, si se mai lasa la crescut cam jumatate de ora.Se pune deasupra un servet, pentru a sta la cald.
Se baga pentru 25-30 minute la cuptor(preincalzit la 220 grade).Aceasta piine trebuie sa fie rumena si nu foarte grea. Cind se intoarce cu fundul in sus trebuie sa sune a gol.


2 comentarii:

  1. Minunat blog!Banuiesc ca este la inceputuri.Trebuie si ceva,mancare gatita,papa bun,in rest este ok!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu fac painea dupa reteta Laurei si este foarte buna si usor de realizat

    RăspundețiȘtergere