duminică, 14 iunie 2009

PANDISPAN

Pandispanul imi aduce aminte ,de cate ori il fac,de copilarie.Cel mai simplu desert,pe care ni-l facea mama,simplu,cu cacao sau fructe.

INGREDIENTE:

-6 oua

-6 linguri zahar vanilat

-6 linguri faina

- cacao pentru efectul marmorat (sau fructe)

Ouale se separa, albusurile se spumeaza.Se adauga zaharul cate putin mixand pana se topeste bine.Rezulta o bezea alba,alba.Se adauga galbenusurile cate unul si mixam pana se incorporeaza bine.Faina se adauga in ploaie si esenta,amestecand usor cu o spatula sau lingura de lemn.Compozitia se toarna in forma unsa si tapetata cu faina,oprindu-se cateva linguri care se vor amesteca cu cacao.Compozitia cu cacao se toarna deasupra,pe mijloc,de la un capat la altul.Se da la cuptor(incins in prealabil),la foc mic,timp de aprox.45 min,pana trece proba cu scobitoarea.


Putem renunta la cacao si punem fructe deasupra,rezultand o prajitura rapida cu fructe.



4 comentarii:

  1. praf de copt, nu se pune?

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu intotdeauna fac pandispanul fara praf de copt!Nu folosesc praf de copt decat la checuri care au mai multe lichide in compozitie.

    RăspundețiȘtergere
  3. ce inseamna foc mic 150 grade?.......multumesc

    RăspundețiȘtergere
  4. Ramona,daca ai cuptor electric,pandispanul se coace la 170-180 grade.Nu deschizi cuptorul in primele 15 minute.

    RăspundețiȘtergere