vineri, 19 iunie 2009

RULADA CU CREMA DE CIRESE


Foaie rulada

-4 oua
-4 linguri zahar
-3 linguri faina
-1 lingura amidon

Ouale se separa,albusurile se bat spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile unul cate unul si faina amestecata cu amidon.Compozitia se toarna in tava,pe hartie de copt si se da la cuptor pentru aproximativ 10 minute.Dupa ce s-a copt,se rastoarna pe un prosop umed si se ruleaza cu ajutorul prosopului.






Crema
-300 ml frisca lichida
-150g cirese fara samburi
-10g gelatina

Frisca se bate bine si se lasa deoparte.Ciresele se fac piure,gelatina se hidrateaza in 2 linguri apa.Piureul de cirese se incalzeste putin pe foc si se adauga gelatina.Acest amestec se adauga peste frisca.




Se umple foaia de rulada,se ruleaza si se da la rece,dupa care se orneaza dupa preferinta.

4 comentarii:

  1. am incercat reteta si doamne ce blat pufos si ce rulada buna a iesit!voi mai incerca si alte retete pt ca arata apetisant si nu par grele.
    multumesc, alina!

    RăspundețiȘtergere
  2. ce bunatate cu cirese vai ce pofta mi-ai facut,tot la ea am sa ma gandesc ,mi-ai dat o idee,am sa fac un trunchi de copac din doua rulade si din pasta de zahar am sa fac hiribe ,iarba si floricele,in loc de cirese am sa pun piersici,cred,mersi

    RăspundețiȘtergere
  3. da cand se ruleaza in prosop nu se rupe blatul???arata de minune si vreau sa fac si eu...andreea

    RăspundețiȘtergere
  4. Andreea,tocmai de asta se ruleaza cu prosop umed,sa nu se rupa foaia!
    Spor la prajiturit!

    RăspundețiȘtergere