duminică, 12 iulie 2009

TORT TYTY(NAUGHTY CAKE 1)



BLATUL-este blat de negresa (reteta de pe culi)
-5 oua
-200ml ulei
-1/2 cana apa
-200g zahar
-2 linguri cacao
-250g faina
-un praf de copt.

Se separa albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se freaca cu zaharul apoi se pune uleiul treptat.Se adauga apa,iar compozitia va deveni destul de lichida.
Intr-un castron,se amesteca faina cu cacaua si cu praful de copt si se adauga galbenusurilor,putin cate putin.Va fi acum o compozitie usor vartoasa.Separat se bat albusurile spuma tare si se amesteca apoi cu o lingura,de sus in jos (nu cu mixerul!),pana devine omogena.Se coace aprox. 30min,la foc mediu.





CREMA-de portocale
-500g frisca se bate bat cu putin zahar pudra vanilinat
-20g gelatina se hidrateaza in cateva linguri de suc portocale
-400 ml suc de portocale se amesteca cu doua linguri zahar si doua lingurite cu amidon si se pune pe foc pana se ingroasa,se da deoparte si se adauga gelatina,amestecand continuu pana la topirea completa a acesteia.Cand este calduta,aceasta compozitie se adauga la frisca



2 comentarii:

  1. Mimi ,ce simpatica e tipa..ha..ha..ce incantat cred ca a fost sarbatoritul!Am facut si eu o gagicuta si tot blonda ,am pus-o pe o masinutza ..de efect mai sunt torturile astea pt partea masculina..si nu numai!Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da,Lissa,a fost fff incantat!Ti-am vazut blonda de pe decapotabila,e (sau a fost,nu?)super!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere