miercuri, 26 august 2009

CASTRAVETI MARINATI CU OTET(bulgaresti)


Gata,ne pregatim camara pentru iarna!Am pus castraveti,asa cum pun in fiecare an,dupa reteta mamei(Dumnezeu s-o odihneasca in pace),reteta cu care n-am dat gres niciodata.Fara conservanti,pikant fix,sau alte minuni care cica fac muraturile bune.
Castravetii pusi de mine,ies dulci-acrisori,crocantei si fara E-uri.
Avem nevoie de
-castraveti
-otet din vin de 9 grade-o parte la patru parti de apa
-sare mare neiodata-o lingura la litrul de lichid
-zahar-o lingura la litrul de lichid
-boabe de piper
-boabe de mustar
-foi dafin
-floare de marar
-ceapa taiata pestisori
-felii de morcov
-usturoi
Catravetii spalati se aseaza in borcane alaturi de pestisori de ceapa,felii de morcov,boabe de piper si mustar,usturoi,foi de dafin,iar deasupra borcanului se pune floarea de marar.
Se masoara cu aproximatie cat lichid trebuie(daca e putin mai mult nu-i bai).
Se incalzeste apa si otetul(nu se fierbe,doar cat sa se dizolve sarea si zaharul)si se adauga sarea si zaharul.Lichidul se toarna in borcane,peste castraveti,se pun capacele si se sterilizeaza borcanele la BM.Se tin inca 15 minute,din momentul in care fierbe apa.Borcanele se racesc si in camara,pentru iarna,cu ele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu