duminică, 16 august 2009

TORT CIOCOLATA



BLAT

-blatul acestui tort este un blat de amandina

Avem nevoie de:
-6 oua
-200g zahar
-30ml apa
-30ml ulei
-20g cacao
-8 linguri faina

Ouale se separa,albusurile se spumeaza impreuna cu apa si se adauga zaharul cate putin.
Galbenusurile se freaca cu uleiul pana se albesc.Se incorporeaza usor bezeaua de albusuri,apoi faina amestecata cu cacao.Se pune in vasul uns si tapetat cu faina sau hartie de copt,la foc mic,in cuptorul preincalzit.
CREMA
Crema folosita este ganache.
Crema ganache se face din ciocolata amaruie de calitate(eu folosesc primola amaruie) si frisca,in cantitati egale.
Se rupe ciocolata bucatele in frisca, se pune pe foc si se amesteca cu ligura de lemn pana se topeste ciocolata in frisca uniform, fara sa ramana bucatele de cicolata netopite. Se da apoi la rece,la frigider pana a doua zi.Se bate normal cu mixerul pana se face o crema spuma, fina, si foarte gustoasa. Se umplu blaturile.

2 comentarii: