sâmbătă, 29 august 2009

TORT CU MOUSSE DE PIERSICI



BLAT
-5 oua
-5 linguri de apa
-10 linguri zahar
-10 linguri faina
Se separa ouale,albusurile se spumeaza cu apa si zaharul adaugat cate putin,pana devine o bezea.Adaugam galbenusurile,cate unul,mixand dupa fiecare in parte.Se adauga faina in ploaie,amestecand cu o lingura de lemn sau o spatula.Se coace in cuptorul preincalzit,la foc mic,pana trece testul scobitorii.

CREMA-este un mousse de piersici
-250g piersici(din compot sau cum am folosit eu,proaspete,pe care le-am decojit)
-250g frisca
-un pliculet gelatina
Gelatina se pune la hidratat in cateva linguri de compot sau apa.
Piersicile se pun in blender si se fac piure.
Frisca se bate tare cu cateva linguri de zahar pudra,in functie de cat de dulci sunt fructele.Gelatina dizolvata se toarna peste piure,amestecandu-se foarte bine,apoi se incorporeaza usor frisca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu