duminică, 9 august 2009

TORT MINGE (SOCCER BALL CAKE)



Tortul acesta l-am facut pentru un tanar microbist,suporter "OTELUL GALATI".
Este un tort cu crema diplomat intre doua foii de blat de pandispan insiropat.
BLAT
INGREDIENTE:
-6 oua
-6 linguri zahar
-6 linguri faina
Ouale se separa, albusurile se spumeaza.Se adauga zaharul cate putin mixand pana se topeste bine.Rezulta o bezea alba,alba.Se adauga galbenusurile cate unul si mixam pana se incorporeaza bine.Faina se adauga in ploaie si esenta,amestecand usor cu o spatula sau lingura de lemn.Compozitia se toarna in forma unsa si tapetata cu faina.
Se da la cuptor(incins in prealabil),la foc mic,timp de aprox.45 min,pana trece proba cu scobitoarea.



CREMA DIPLOMAT(RETETA LISSEI)
1litru de frisca se bate bine
-35g gelatina se pun la hidratat in cateva linguri de apa sau suc de fructe
-7 oua se bat pe foc cu 14 linguri zahar,pana devine compozitia ca o smantana
-se da compozitia de oua deoparte si se adauga gelatina si se amesteca bine
-cand este calduta,compozitia de ou se adauga peste frisca
-se adauga fructe si arome (dupa preferinta)-eu am folosit ananas si vanilie
Se captuseste vasul cu folie alim.,se pune o foaie de blat,se toarna crema si apoi cealalta foaie.



MINGEA-are aceeasi compozitie,este formata intr-un castron.
Tortuletul l-am uns cu unt si l-am imbracat in hexagoane din pasta de zahar


8 comentarii:

  1. Super arata!Esti o mare specialista in torturi,felicitari draga Mimi!!!
    Pupici multi!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari Mimi ,e foarte foarte frumos tortul!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mirela,multumesc draga mea si ma bucur ca-ti plac!Specialista nu-s eu,nici pe departe.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Lissa,multumesc mult!Nici nu stii cat inseamna pentru mine faptul ca-ti place.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. foaaarte frumos!
    e prima data cand intru pe paginuta ta si-am fost profund incatata!
    ornezi torturile ,jos palaria!
    te rog mult da-mi si mie reteta la pasta de zahar pe care o folosesti sau daca deja ai postat-o un link macar.
    o zi grozava alaturi de puiut!

    RăspundețiȘtergere
  6. Gabi,draga mea,ma bucur ca-ti place ceea ce fac,ti-am vazut si eu blogul,si fara modestie,faci niste prajitureleeee.In zilele urmatoare o sa postez reteta alaturi de imagini.Te pup si eu,o zi minunata si tie alaturi de cele doua minuni!

    RăspundețiȘtergere
  7. mi-ai putea raspunde la aceasta intrebare astazi...
    imi poti spune cum faci fularul acela pe tort?
    multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  8. Fularul este o fasie de pasta careia la capete i-am aplicat(lipit peste) acele bucatele de pasta colorate(rosu si albastru).Ca sa semene a fular am franjurat capetele cu ajutorul unui cutit ascutit.
    Sper sa nu vin prea tarziu cu raspunsul!

    RăspundețiȘtergere