marți, 1 septembrie 2009

TORT CU CIOCOLATA,ANANAS SI FRISCA



Acest tort l-am facut pentru cineva care iubeste in egala masura si ciocolata ,si frisca,dar si fructele.
BLATUL-este un pandispan de cacao
-5 oua
-5 linguri apa
-10 linguri zahar
-8 linguri faina
-2 linguri cacao
Se separa ouale,albusurile se spumeaza cu apa si zaharul adaugat cate putin,pana devine o bezea.Adaugam galbenusurile,cate unul,mixand dupa fiecare in parte.Se adauga faina amestecata cu cacao in ploaie,amestecand cu o lingura de lemn sau o spatula.Se coace in cuptorul preincalzit,la foc mic,pana trece testul scobitorii.


CREMA
-300g frisca
-400g ciocolata
-o cutie compot ananas
Frisca se bate ,se adauga ananasul taiat bucati si scurs bine;ciocolata se topeste si racita se toarna peste frisca mixand la vitaza mare.
Blatul racit se taie,se insiropeaza cu sirop de ananas,se umple cu crema si se orneaza cu frisca,dupa placere.


2 comentarii:

  1. `Foarte bine arata tortul tau imi place mult .Si combinatia asta de fructe frisca si ciocolata imi lasa gura apa.

    RăspundețiȘtergere