vineri, 11 decembrie 2009

GOGOSI PUFOASE


Avem nevoie de :

-500 g faina
-25 g drojdie proaspata
-150-170 ml lapte cald
-3 linguri zahar
-2 oua
-3 linguri ulei
-esente
-un praf sare
Cateva linguri de lapte se amesteca cu drojdia si se toarna in mijlocul fainii,se acopera cu faina,in ploaie si se lasa la dospit,pana crapa deasupra.


Restul de lapte impreuna cu zaharul, ouale, esenta, sarea,se pun la incalzit,intr-o craticioara pe foc.


Se amesteca cu maiaua si faina,framantandu-se pana se incorporeaza toata faina.
Apoi se framanta cu uleiul caldut,ca la cozonac.



Se lasa la dospit,dupa care se intinde foaie si se taie dupa preferinta.Gogosile se mai lasa putin la crescut dupa care se prajesc in baie de ulei.Se scot pe servet de hartie,sa se absoarba uleiul si se dau prin zahar pudra.





14 comentarii:

  1. Da chiar ca pufoase sint. Mai ai citeva? Va o gluma cu cel mai iubit...Ia o seringa de aia pt. torturi pui ceva mustar si umpli gogoasa! Asta e obiceiul la noi de Anul Nou! O seara placuta! Cami

    RăspundețiȘtergere
  2. Un premiu te asteapta si la mine... O saptamina buna !

    RăspundețiȘtergere
  3. fetelor va multumesc tare mult!o sa vin negresit dupa premii!va pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Delicioase gogosile! Te asteapta un premiu pe blogul meu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Extraordinar de bune gogosile!

    Felicitari pentru reteta

    RăspundețiȘtergere
  6. Chiar foarte bune si pufoase! Le-am incercat si eu! Felicitari pt reteta!!

    RăspundețiȘtergere
  7. par apetisante gogosile deja le simt gustul maine am sa le incerc si revin sa va zic cum mi-au iesit.

    RăspundețiȘtergere
  8. Arata asa de apetisant ca deja le simt gustul maine am sa fac si eu gogosi o sa revin cu un comentariu.

    RăspundețiȘtergere
  9. Arata asa de apetisant ca deja le simt gustul maine am sa fac si eu gogosi o sa revin cu un comentariu.

    RăspundețiȘtergere
  10. am facut si eu aceasta reteta au iesit extraordinar de pufoase si bune.felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  11. am facut si eu aceasta reteta foarte pufoase si gustoase ca la bunica.multumesc pt reteta.

    RăspundețiȘtergere