miercuri, 27 ianuarie 2010

ECLERE CU CREMA VANILIE





Or fi ele,eclerele,mai pretentioase,dar sunt bune rau;mai ales cele cu crema de vanilie.
PENTRU COJI

Avem nevoie de:
600 ml.apa
300 ml.ulei
2 linguri zahar
600 gr. faina
10 oua mari- la temperatura camerei
un praf de sare.
1 pliculet de zahar vanilat

Mod de preparare:
Apa, uleiul si zaharul se pun la fiert, cand s-au infierbantat bine se pune faina toate odata si se amesteca cu o lingura de lemn. Fierbeti cateva minute amestecand incontinuu. Se formeaza o coca destul de "teapana". O dam de pe foc si-o lasam sa se racoreasca atat cat sa tinem degetul in ea fara sa ne ardem. Ouale se adauga unul cate unul,nu se adauga oul urmator pana nu e incorporat cel de dinainte.
Se pune aluatul in sprit (sau intr-o punga de plastic careia ii taiem un colt), se pune hartie de copt pe tava de aragaz si se spriteaza formele dorite. Lasati loc intre ele pentru ca in cuptor cresc.
Cuptorul trebuie incins la treapta cea mai mare.



CREMA
-150 g zahar+3 linguri
-3oua
-3 linguri pline cu faina
-500 ml lapte
-vanilie
Mod de preparare
Galbenusurile se amesteca cu cele 150g zahar,se adauga cate putin laptele si faina,se omogenizeaza bine.Lichidul obtinut se da prin sita si se pune in vas pe baie de aburi,pana devine o crema consistenta.
Albusurile se bat spuma cu cele 3 linguri de zahar si se adauga usor in crema calda;se adauga si fiola de vanilie.




Cojile racite se taie si se umplu cu crema.Se pudreaza cu zahar,se trec prin glazura sau,cum am facut eu,se face grilaj de ciocolata deasupra lor.



16 comentarii:

  1. Ca sunt cu vanilie sau ciocolata imi plac..........vorba ta"sunt bune rau".
    Seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate ca trebuie sa muncesti ceva la ele... dar cand le vezi si le gusti uiti de munca depusa.
    Arata asa bine eclerele tale.. de as linge monitorul.

    RăspundețiȘtergere
  3. sant perfecte de te lingi :)i-mi place mult cu arata !

    RăspundețiȘtergere
  4. Mimi help....eu am injumatatit cantitatile aluatului pentru eclere dar dupa ce am amestecat primele ingrediente si le-am lasat la racit a inceput sa se aleaga uleiul iar dupa ce am pus ouale mi-a iesit un aluat prea moale (ca de clatite) Deci...niste sfaturi ar fi binevenite. eu sunt inebunita dupa eclere iar ale tale...arata ca de cofetarie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Laura,imi pare rau de esec!De ce s-a ales uleiul chiar nu stiu,nu am patit-o niciodata.
    Cand adaugi ouale,se adauga unul cate unul,nu se adauga oul urmator pana nu e incorporat cel de dinainte.Depinde si cata umiditate absoarbe faina.Daca dupa un anumit numar de oua puse in compozitie ti se pare ca este suficient(aluatul nu trebuie sa fie fff moale,ci doar cat sa iasa prin sprit)nu mai adaugi restul de oua.

    RăspundețiȘtergere
  6. Iti multumesc mult de sfaturi, le voi urma cu siguranta. Nu ma dau batuta...mai incerc inca o data!

    RăspundețiȘtergere
  7. a mers bine treaba pana la cuptor. acolo erau cat de cat crescute, dar la final aratau ca niste papanasi. sunt dezamagita!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Pai,cum ca niste papanasi?Cojile erau prea umflate?Sau cum?Scrie te rog cum erau,poate te pot ajuta cu un sfat.

    RăspundețiȘtergere
  9. buna.. cantitatea de eclere facute de tine e ft mare daca injumatatesc ingredientele voi ajunge la acelasi rezultat? eu stau singurica si nu ar avea cine sa le manance pe toate
    best
    georgiana

    RăspundețiȘtergere
  10. nu am inteles eu bine treaba cu spirtul...sunt incepatoare si as vrea daca se poate,te rog...

    RăspundețiȘtergere
  11. Georgiana,la cojile de ecler,poti injumatati fara probleme cantitatile.Trebuie sa tii cont de un singur lucru,la o anume cantitate de ulei,apa si faina sunt in cantitate dubla.
    La crema,fa tot din 500ml de lapte.

    RăspundețiȘtergere
  12. Varfurile de ornat se numesc:duiuri(cele care au in varf doar o gaura,fara dinti)si sprituri(prevazute cu gaura cu diferiti dinti)

    RăspundețiȘtergere
  13. Arata fff bine eclerele tale.O sa incerc si eu sa le fac! imi plac fff mult eclerele dar nu-mi ies deloc.sper ca reteta ta sa-mi iese

    RăspundețiȘtergere
  14. Am facut si eu eclerele au iesit superbe,dar am muncit ff mult la ele. Este adevarat si finalul a fost delicios si mi-au iesit cca 100 de bucati.Multumim Mimi pentru retetele minunate pe care le postezi.

    RăspundețiȘtergere