miercuri, 24 februarie 2010

IAHNIE DE FASOLE




Ne place fasolea ;si cum o gatim mai rar,cand o servim ne pare o delicatese!
Avem nevoie de:
-fasole(in jur de jumatate kg)
-2 cepe medii tocate marunt
-un morcov dat pe razatoare
-foi dafin
-pasta rosii
-verdeata
-sare, piper
-afumatura(daca nu tineti post)

Se poate pune fasolea in apa, sa se inmoaie, cu o zi inainte ca sa fiarba mai repede.

Se pune fasolea la fiert. Se lasa sa clocoteasca 10 minute dupa care se schimba apa. Se repeta aceasta operatie.

Intre timp se caleste ceapa si afumatura, apoi se adauga morcovul si pasta de rosii si se mai lasa sa fiarba 5 minute. Acest amestec se adauga peste fasole, se pun verdeturile si condimentele.Se fierbe pana mai scade din zeama .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu