duminică, 14 februarie 2010

PRAJITURA CU MERE SI BEZEA


Recipe by Gabi Cara

O prajitura care noua ne place foarte mult,mai ales acum cand sunt mere din abundenta in piete.
Avem nevoie de:
-2kg (aprox)de preferinta soiul ionatan care se spala,se curata,se dau pe razatoarea mare si se calesc cu zahar,(cantitatea dupa preferinta)pana scade apa din ele.Cand sunt gata, se adauga scotisoara.


Apoi:
- 5 oua
- 250g zahar + 5 linguri zahar
- 180ml ulei
- 125ml apa clocotita
- coaja rasa de la o lamaie(eu am pus de portocala)
- drojdie cat o nuca mica
- 10g praf de copt(un pliculet) stins cu zeama de lamaie(portocala)
- faina cat cuprinde, ca la chec, coca sa faca falduri atunci cand curge

Se separa ouale;cele 5 galbenusuri se freaca cu 250g zahar, pana se albesc.Apoi se adauga uleiul cate putin,apoi apa clocotita usor,mixand energic.
Adaugam drojdia (cand compozitia este calduta) si praful de copt stins .
Se pune faina, atat cat este necesar ca aluatul ca curga in falduri.


Compozitia se pune in tava unsa cu unt si deasupra se pun merele calite.


Se coace la 180 grade si inainte sa fie gata (ea se rumeneste usor) se scoate din cuptor si se pune bezeaua facuta din cele cinci albusuri cu cinci linguri de zahar.

Se da iar la cuptor pana bezeaua devine aurie.
Cand se raceste,siropul de mar iese prin bezea.




13 comentarii:

  1. Complimente acest tort est foarte fin...reteta excellenta!!!! Happy Ziua indragostitilor...Luciana

    RăspundețiȘtergere
  2. Fuarte bine arata!
    Mmm...cu pozele aste-a i-mi vine sa-ti fur o felie,sau toate!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. tare bine arata prajitura ,si cu bobitele alea de pe bezea...mai sa inghit ecranul :)
    O seara superba !

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca vede Gabi se bucura precis. Eu am incercat-o odata cu blatul lui Gabi si nu a iesit deloc. Nu le am cu-faina cit cuprinde...Am facut-o cu un alt blet. Este o minunatie! Tie ti-a iesit de milioane! O saptamina minunata! Cami

    RăspundețiȘtergere
  5. Furnicuta,draga,sa stii ca-i si foarte buna!Merita incercata!

    RăspundețiȘtergere
  6. Hai mai Cami,faci tu atatea minunatii si te dai batuta la o praji cu mere??!!Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. bezeaua cat timp se bate?

    RăspundețiȘtergere
  8. Albusul se bate bine cu zaharul,pana intepeneste sa spun asa,pana cand zaharul este complet topit.

    RăspundețiȘtergere
  9. cum reusiti sa intindeti marul peste aluat,care este moale?multumesc

    RăspundețiȘtergere
  10. Marul se intinde usor,lingura cu lingura,fara probleme peste aluatul moale.

    RăspundețiȘtergere