joi, 29 aprilie 2010

CHIFTELUTE CU SOS




Pentru chiftelute

Ingrediente:
-carne tocata amestec
-ou
-ceapa
-usturoi
-verdeata
-sare si piper
-faina si ulei pentru prajit
Ceapa si verdeata se toaca,usturoiul se piseaza.Carnea se amesteca cu toate ingredientele,se potriveste de sare si piper.Cu mana umeda se formeaza chiftelele,se dau prin faina si se prajesc in ulei.





Pentru sos
-rosii in bulion
-o ceapa
-2 catei usturoi
-o lingurita zahar
-sare si piper
-foi dafin
-ulei

Ceapa si usturoiul tocate marunt se calesc in putin ulei,se adauga rosiile in bulion si se subtiaza cu putina apa.Se adauga zaharul,foaia de dafin,se potriveste de sare si piper.Se adauga chiftelele-sa fie cuprinse de sos si se fierbe pana se ingroasa sosul.

3 comentarii:

  1. Foarte bune. Copiii mei adora mancarea asta. Si le mancam cu pireu de cartofi. O bunatate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da,si piticului meu,tot cu piure de cartofi ii place!

    RăspundețiȘtergere
  3. super faina reteta...cel mai usor fel de preparat;)

    RăspundețiȘtergere