joi, 29 aprilie 2010

MINI CHOUX-URI





PENTRU GOGOSELE
Avem nevoie de:
-300 ml.apa
-150 ml.ulei
-o lingura zahar
-300 gr. faina
-4 oua mari- la temperatura camerei
-un praf de sare.
-1 pliculet de zahar vanilat

Apa, uleiul si zaharul se pun la fiert, cand s-au infierbantat bine se pune faina toate odata si se amesteca cu o lingura de lemn. Fierbeti cateva minute amestecand incontinuu. Se formeaza o coca destul de "teapana". O dam de pe foc si-o lasam sa se racoreasca atat cat sa tinem degetul in ea fara sa ne ardem. Ouale se adauga unul cate unul,nu se adauga oul urmator pana nu e incorporat cel de dinainte.
Se pune aluatul in sprit (sau intr-o punga de plastic careia ii taiem un colt), se pune hartie de copt pe tava de aragaz si se spriteaza gogoselele de marimea dorita.Eu le-am vrut mici.
Le bagam imediat la cuptorul incins dinainte la foc mare la inceput si cind incepe sa se rumeneasca la foc mijlociu(deci nu mic-diferenta mare de temp. le pleosteste)
cind se usuca bine le scoatem.



CREMA
-150 g zahar+3 linguri
-3oua
-3 linguri pline cu faina
-500 ml lapte
-vanilie
Mod de preparare
Galbenusurile se amesteca cu cele 150g zahar,se adauga cate putin laptele si faina,se omogenizeaza bine.Lichidul obtinut se da prin sita si se pune in vas pe baie de aburi,pana devine o crema consistenta.
Albusurile se bat spuma cu cele 3 linguri de zahar si se adauga usor in crema calda;se adauga si fiola de vanilie.
Gogoselele se taie sau se umplu cu seringa de cofetarie cum am facut eu.

8 comentarii: