miercuri, 9 iunie 2010

PAINE IMPLETITA IN CINCI



Sursa de inspiratie este aceeasi ca la painea impletita in patru,tehnica I http://cuinabanateana.blogspot.com/2010/04/cum-se-impleteste-painea-in-4-dar-in-5.html

Aluatul folosit este acelasi ca aici.
Tehnica este urmatoarea:
-aluatul de imparte in 5 si se formeaza suluri egale si se aseaza ca in imagine


-aducem sulul din pozitia 5 in pozitia 3,sulul din prima pozitie in pozitia 3,si tot asa




Se lasa painea la crescut,se unge cu gslbenus si lapte,se pun seminte si se da la cuptor- incins la 200g,in primele 10 min.,apoi reducem temp. la 180g si coacem inca 25-30 minute,pana se rumeneste frumos.


7 comentarii:

  1. Am incercat si eu reteta de paine. Foarte buna, si foarte frumoasa. Si tinand cont ca e doar a doua oara cand fac paine... e de bine. Probabil in weekend sau cand am timp fac si impletita in 5, cred ca arata mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mimi draga mea,am venit sa-ti multumesc din suflet pentru vizita si pentru urari!!!!Te imbratisez!!!

    Painica arata SENZATIONAL!!!!Felicitari!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata foarte bine.
    Si dupa cum spui tu foarte simplu de facut.
    Multumiri pentru explicatii.
    Pe curand.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumoasa a iesit painica,arata excelent!!!sigur am sa incerc si eu reteta ta!

    RăspundețiȘtergere
  5. O LEAPSA LA MINE PE BLOG...DACA ITI FACE PLACERE S-O FACI...PUP

    RăspundețiȘtergere