vineri, 2 iulie 2010

SALEURI



Eu le consider cele mai bune saleuri!Reteta este foarte usor de retinut,deoarece contine cantitati egale de trei ingrediente:unt(margarina cub),branza si faina.
Eu am facut din:
-500 g faina
-500 g branza(eu am folosit telemea)
-500 g unt
-un varf cutit praf de copt(nu-i obligatoriu)

Se pune faina si praful de copt in vas,untul moale taiat bucati se pune deasupra si se amesteca

Se adauga branza rasa si se framanta pana are consistenta unui aluat,se acopera cu folie si se da la rece cateva ore

Se intinde foaie pe masa putin infainata,se taie,se pun in tava pe hartie de copt,se ung cu galbenus si se pun seminte de chimen sau susan dupa preferinta.Se coc la foc mediu.

2 comentarii:

  1. De cand tot zic ca fac si eu saleuri si nu mai ajung,sper sa le vina randul si lor odata.ti-au iesit nu bine, foarte bine!mama ce as lua si eu unul di gramajoara aia!.weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mimi, tare as papa un saleu dupa atatea dulciuri...de-ai sta langa mine m-as prezenta urgent la usa ta :-))))

    RăspundețiȘtergere