miercuri, 8 septembrie 2010

MAGIUN DE PRUNE



Asta-i unul din lucrurile ce-mi aduc aminte de copilarie!
As fi vrut sa-l fac fara pic de zahar,dar prunele desi au fost coapte,nu au fost si foarte dulci.
Se spala prunele si se scot samburii.Se pun intr-un vas(de preferinta tuci,sa nu se prinda).
Iata ce spune Sanda Marin:
"Se tin pe foc domol pana incep sa fiarba si se moaie. Se trec printr-o sita mai rara (ciur), se pun din nou pe foc amestecand mereu, pana se leaga cat trebuie. Daca prunele nu sunt prea coapte si magiunul pare acru, se adauga, dupa ce au fost trecute prin sita, putin zahar, in proportie de 100 g zahar la un kilogram de prune. Magiunul trebuie sa fie bine legat ca sa nu mucegaiasca in timpul iernii. Se toarna cald in borcane bine spalate"
Eu nu am dat prunele prin sita ci am pus mixerul vertical la treaba.


5 comentarii:

  1. Buna Mimi!
    Am facut si eu maiun de Prune si aceeasi problema am avut.
    Nu au fost dulci mai deloc.Aproape fara gust.
    Am vrut sa-l fac asa cum facea Buni si Mama,fara zahar si sa fiarba incet pina deabea-l intorci cu lingura.
    Dar poate avem noroc la anul:)
    Iti urez savoare placuta la toate deliciile preparate si mult spor in continuare!
    Cu prietenie
    Laura S.

    RăspundețiȘtergere
  2. Stiu cat de bun eu, dar n-am mai mancat de atata timp! Vai, ce pofta mi-ai facut!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mimi,ce bun este.Eu astept sa iasa prunele de la inceputul lui octombrie,poate sunt mai duci si apoi fac si eu.
    Ca de obice este o incantare sa iti vad blogul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Magiunul de prune si dulceata,sunt printre preferatele mele desi sunt considerate de unii cam peizane :)

    RăspundețiȘtergere
  5. eu anul asta am nimerit niste prune bine bine coapte si foarte foarte dulci. prefer gemul mai acrisor asa incat as fi vrut sa nu mai pun zahar deloc.dar cum zaharul e un bun conservant,am pus mai putin. sper sa-mi tina. e tare bun!!!!

    RăspundețiȘtergere