miercuri, 15 decembrie 2010

SLANINUTA CU BOIA(fiarta in zeama de varza)



Slanina se sareaza cu sare grunjoasa din abundenta si se lasa de pe o zi pe alta la rece.A doua zi,se scutura de sare si se pune la fiert in zeama de varza limpede cu boabe de piper si foi de dafin.Se fierbe 10-15 minute (din momentul in care zeama incepe sa fiarba),in functie de grosime.Furculita trebuie sa intre usor in slanina atunci cand e gata.
Se lasa la racit,se unge cu usturoi pisat si boia de ardei pe partea fara soric.Se zvanta putin si e gata de servit.Se tine la rece si chiar se poate congela.


sâmbătă, 11 decembrie 2010

OREZ CU LAPTE(reteta egipteana)



Reteta Stella


INGREDIENTE:
-1l lapte
-100g orez
-70g zahar
-un praf sare
-esenta de vanilie
-2 lingurite amidon
-150ml smantana lichida
Laptele,orezul,zaharul,praful de sare se pun la fiert,la foc mic,aprox.40 minute,pana orezul este bine fiert.
Amidonul se amesteca cu putina apa si se toarna peste orez.Se adauga si smantana,esenta si se mai lasa sa fiarba cateva clocote.
Se rastoarna intr-un caston si se presara scortisoara.
E cel mai cremos orez cu lapte mancat vreodata!!

joi, 2 decembrie 2010

PRAJITURA TURNATA CU BRANZA



Recipe by Anat
INGREDIENTE:
-2 oua
-9 linguri zahar
-9 linguri ulei
-9 linguri lapte
-12 linguri faina
-un plic praf de copt
Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul si se freaca pana se incorporeaza. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul precedant alternnnd cu laptele. Aluatul trebuie sa curga cand e luat cu lingura dar sa fie mai gros decat cel de clatite.
Se unge tava cu unt si se presara cu faina. Se toarna jumatate din aluat si se baga pentru 10-12 minute la (180C) in cuptor preincalzit.
Se scoate si se pune umplutura, se toarna restul de aluat si se pune la copt pentru aprox.40 minute.
UMPLUTURA:
500 g branza de vaci se amesteca cu 4 oua,un praf de sare,5 linguri de gris si o mana de stafide(eu nu am pus).
Se lasa deoparte si se adauga 5-6 linguri de zahar (sau dupa gust) si un plic de zahar vanilat numai inainte de a o pune peste aluat ( cand prima jumatate din portia de aluat a fost coapta).
Cand este gata se pudreaza cu zahar pudra, se taie cand este racita complet.