luni, 21 martie 2011

RULADA DE CACAO CU FRISCA SI BANANE






Simplu,dar bun!
Pentru foaia de rulada:
-4 oua
-4 linguri zahar
-2 linguri faina
-o lingura amidon
-o lingura cacao de calitate
-un plic zahar vanilat

Umplutura:
-150ml smantana pentru frisca
-zahar pudra vanilat(dupa gust,cat vreti de dulce)
-o banana
Ouale se separa,albusurile se bat spuma,adaugandu-se zaharul in ploaie,se adauga galbenusurile unul cate unul.Faina amestecata cu cacao si amidon se pune cate putin,incorporandu-se cu ajutorul unei spatule.Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor(incins in prealabil),la foc mic,pret de aprox.10 minute.

Dupa coacere,se rastoarna peste un prosop umed si se ruleaza cu ajutorul prosopului.Se tine starnsa cateva minune,apoi se deruleaza si se lasa la racit.
Smantana rece se bate cu mixerul cateva minute,apoi se adauga zahar pudra vanilat,mixand pana devine frisca tare.
Foaia de rulada se acopera cu frisca,se pun cubulete de banana pe toata suprafata si se ruleaza.Se inveleste in folie si se da la rece pentru o ora.


6 comentarii:

  1. Arată grozav şi cred că-i foarte gustoasă!
    Trebuie s-o încerc şi eu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bine arata,,,si sigur gustoasa cum are bananele alea...
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Mmmmmmmmmmmmm, ce bine arata. Cred ca are un gust grozav! Numai ca eu nu ma pricep la rulade! :(((((

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata foarte bine! Faceam si eu o reteta asemanatoare dar avea banana intreaga si era si cu nuca.O sa o incerc si pe asta cred ca e delicioasa.Mai ales la copii sigur o sa le placa.

    RăspundețiȘtergere
  5. si eu o fac dar las banana intreaga pe mijloc si asa e fainuta si gustoasa

    RăspundețiȘtergere
  6. Аз,не мога да правя руло ,но като го видя това и ме хваща мерака:)

    RăspundețiȘtergere