duminică, 3 aprilie 2011

TIRAMISU



Nu-i reteta originala,oricum stiu ca-i cu oua crude,alcool,asa ca n-as face-o!E varianta care noua ne place!
INGREDIENTE:(eu am folosit cantitati duble)
-piscoturi-un pachet mare
-250g mascarpone
-150g + 2 linguri smantana pentru frisca
-100g + 1 lingura zahar pudra
-4 galbenusuri
-2 linguri esenta de rom
-un plic capucino
-cafea preparata indulcita
-cacao
Smantana se bate frisca cu lingura de zahar pudra.s
Galbenusurile se mixeaza cu cele 100g zahar pana cresc in volum si se albesc.Se pun la BM,pe un vas cu apa fierbinte,amestecandu-se continuu pana ce zaharul se topeste si crema se ingroasa.Se lasa la racit.


Branza mascarpone se pune intr-un vas incapator si se mixeaza sa se desfaca,se pune crema de oua racita si se mixeaza.Se adauga frisca si esenta.Plicul de capucino se dizolva in cele doua linguri de smantana si se adauga in crema.Se amesteca sa se incorporeze.


Piscoturile se trec pe rand prin cafea si se aseaza in tava in care se va forma tiramisu.Peste primul strat de piscoturi se pune crema uniform pe toate suprafata,apoi iar piscoturi,crema,pana terminam,ultimul strat fiind de crema.


Se da la rece pentru cateva ore,apoi se pudreaza cu cacao.
Eu am facut si o varianta pentru copii,folosind in loc de cafea si capucino,nesquik!

4 comentarii: