miercuri, 20 iulie 2011

DULCEATA DIN COJI DE PORTOCALE







INGREDIENTE:
-coaja de la 5 portocale
-600 g zahar
-zeama de la jumatate lamaie

Curatam portocalele de coaja,prin feliere,formand fasiute mici,de aprox.1 cm,pe care le rulam in forma de melc.

Trecem melcii prin ac cu ata, formand un sirag pe care il innodam la capete,astfel incat melcii sa stea stransi unul langa celalalt.

Siragul se pune intr-un vas cu apa rece,timp de 2 zile,schimband apa de 2-3 ori pe zi.

Se pune zaharul cu 500ml apa si zeama de lamaie intr-un vas pe foc si cand incepe sa fiarba siropul se pune siragul.
Lasam sa fiarba la foc mic,pana melcii nu mai stau la suprafata,au aspect straveziu si siropul este legat.
Dupa racire,se taie ata si se scot melcii,se pun in borcane si se toarna siropul deasupra.

sâmbătă, 9 iulie 2011

Rulada de pui invelita in cascaval



INGREDIENTE:
-un piept de pui mare
-o ceapa
-4 ciuperci
-4 oua
-400 g cascaval
-o lingura smantana
-2 linguri pesmet
-sare si piper
Carnea se da prin masina de tocat,ceapa se toaca marunt si se pune intr-o tigaie,cu putin ulei,pana se moaie,se adauga ciupercile curatate si taiate,se lasa la calit aprox.5 minute.Se pune smantana,sare,piper si se fierb 2-3 minute.Se da cratita de pe foc,se pune amestecul peste carnea tocata,se adauga pesmetul,se potriveste de sare si piper.


Cascavalul se rade si se da pe razatoarea medie.Se amesteca bine cu ouale,iar amestecul se intinde uniform in tava de cuptor,pe hartie de copt.Se da la cuptor,la aprox.200g,timp de 10-15 minute.
Se rastoarna blatul de cascaval pe masa,se pune umplutura de carne,lasandu-se libere marginile,pentru a forma rulada mai usor,se ruleaza si se strang bine lateralele,sa fie rulada bine inchisa.




Se inveleste in folie de aluminiu si se da la cuptor,la 180-200grade,timp de aprox o jumatete de ora.Se scoate din cuptor si se raceste complet,apoi se poate felia.


sursa