duminică, 8 august 2010

TRANDAFIRI DIN PASTA DE ZAHAR


Am facut un tutorial special pentru Bianca!!!
Sa vedeti ce usor se fac trandafirii!
Se face un con mic din pasta si se pune pe scobitoare


Se decupeaza doua cerculete mici si se pun in jurul conului ca in imagine








Mai decupam patru cercuri si le lipim in jurul bobocului


Daca dotim un trandafiras mic,subtiem putin marginile celor patru petale si le indoim putin

Daca vrem un trandafir mai mare continuam

Decupam patru crecuri mari pe care le lipim injurul trandafirasului,subtiem petalele si le indoim putin



Si gata!!!!!

sâmbătă, 7 august 2010

COMPOT DE CAISE




Se spala fructele si se umplu borcanele(de 780ml)trei sferturi cu fructe.Se adauga doua linguri de zahar in fiecare borcan.Se umplu borcanele cu apa(nu foarte pline,se lasa cam un centimetru,sa aiba loc sa fiarba zeama).
Borcanele cu capacele bine infiletate se pun in cuptor si se tin 10-15 minute de cand incepe apa sa faca bule(sa fiarba).Se scot din cuptor,se aseaza cu capacul in jos si se invelasc intr-o patura,pana se racesc complet.



NUCI CU CREMA



COJI
-6 oua
-un pahar ulei(150ml)
-un pahar zahar
-coaja de lamaie
-un praf de copt
-faina cat cuprinde sa iasa un aluat moale
Se amesteca ingredientele si se formeaza un aluat moale din care se formeaza bilute


Se coc in forma de nuci(de fonta am eu)


CREMA
-un pachet de unt
-150g zahar pudra
-nuca macinata
-cacao
-resturile ramase de la marginile cojilor
-esenta de rom


Se umplu cojile, se unesc doua cate doua si se dau prin zahar pudra.

joi, 5 august 2010

sâmbătă, 17 iulie 2010

INGHETATA DE CIOCOLATA




INGREDIENTE:
-250g ciocolata amaruie
-450ml smantana pentru frisca
-4 linguri lapte
-2-3 linguri zahar pudra

Ciocolata maruntita se topeste pe baie de aburi cu cele 4 linguri de lapte.
Smantana se bate cu mixerul,impreuna cu zaharul pudra,apoi se incorporeaza ciocolata topita.




Se rastoarna amestecul intr-o forma si se pune in congelator pentru o noapte.

sâmbătă, 10 iulie 2010

MUSACA DE CARTOFI(PIURE)



Avem nevoie de
-piure din 1,5 kg cartofi(fiecare il face cum ii place-cu lapte,unt sau margarina)
-600 g carne tocata amestec
-o ceapa
-un ardei gras
-trei rosii decojite
-sare si piper
-ulei
-doua oua
-150g smantana
Intr-o tigaie se pune putin ulei si se pune ceapa taiata marunt. Peste se adauga ardeiul gras taiat fasii, carnea amestecata, sare si piper. Se lasa la foc mic pana se inabuse carnea.Se pun rosiile tocate marunt si se potriveste de condimente.
Intr-o tava unsa cu ulei se pune un strat de piure urmat de unul de carne, un altul de piure altul de carne. Deasupra se mai pune un strat de piure.
Se baga la cuptor pentru o jumatate de ora.





Ouale se bat putin si se amesteca cu smantana.
Se scoate tava si se toarna deasupra amestecul de oua;se mai da la cuptor pentru cateva minute,pana se rumeneste frumos deasupra.



duminică, 4 iulie 2010

PRAJITURA CU CREMA CARAMEL



FOI
-2 oua
-10 linguri lapte
-10 linguri ulei
-10 linguri zahar
-un plic amoniu pentru prajituri
-faina cat cuprinde
Ouale se mixeaza cu zaharul,se adauga uleiul cate putin,ca la maioneza,apoi laptele si la sfarsit amoniu si faina.Aluatul obtinut se imparte in patru bile,din fiecare bila se intinde o foaie care se coace pe dosul tavii,cateva minute,la foc iute.

CREMA
-2 oua
-100g amidon
-350 g zahar pt caramelizat
-1l lapte
-200 gr unt sau margarina
-esenta de rom
Zaharul se pune intr-o cratita pe foc,mestecandu-se pana devine lichid(nu se arde pentru ca devine amar).Se toarna peste caramel 800ml de lapte si se amesteca pana se topeste zaharul foarte bine.
Ouale se amesteca energic cu amidonul(sa nu faca cocoloase) si restul de lapte si se
toarna peste compozitia cu caramel.Se fierbe pana devine o budinca si se da de pe foc.Se pune untul si esenta in crema calda si se amesteca pana la topire.

Se umplu foile cu crema calduta.

Prajitura se tine la rece cateva ore,inainte de a se taia.

sâmbătă, 3 iulie 2010

BULETE DE BRANZA


By Amalia

Se servesc ca aperitiv,atat calde cat si reci,si sunt foarte usor de realizat.
Ingrediente:
-500g cascaval(eu am folosit cas si cascaval)
-2 oua
-4 linguri faina
-un varf cutit praf de copt
Se amesteca toate ingredientele

Se formeaza bile,nu foarte mari pentru ca se umfla la prajit

Se prajesc in baie de ulei pana se rumenesc si se scot pe hartie absorbanta