vineri, 14 ianuarie 2011

MINI PIZZA RAPIDE


Recipe by Afrodite


Un aperitiv foarte apreciat ,in special de copii!

ALUAT PIZZA
Ingrediente:
- 500g faina
- 40g drojdie proaspata
- o lingurita sare
- o lingurita zahar
- 5 linguri ulei masline
- 250ml lapte(sau apa)
Se pune faina intr-un vas,se adaoga drojdia in prealabil dizolvata in lapte cu zaharul,se adaoga sarea si totul se framinta bine.Se adauga uleiul putin cate putin,pana se incorporeaza in totalitate.


Se unge masa cu ulei si se intinde aluatul se pune peste aluat sos de rosii( facut in casa sau cumparat)in strat f. subtire.
Deasupra eu am pus:
-sunca de pui
-masline tocate marunt
-cascaval ras
Se ruleaza,se taie felii(1-1.5cm),se pun in tava pe hartie de copt si se ung cu putin lapte.Se coc la 180grade timp de aprox.20minute.

joi, 13 ianuarie 2011

POLOSI CU CREMA DE PORTOCALE



Multumesc Sissi si Maya!
Sunt niste fursecuri super bune!Le-am facut de ziua puiului meu.
Ingrediente:
-250 gr. unt
-140 gr. zahar pudra
-o lingura plina cu varf amidon de porumb
-un plic zahar vanilat
-200 gr. faina
-2 oua
-un praf de sare
Cuptorul se incalzeste la 160g(focul spre mic la mine)
Se freaca spuma untul,zaharul pudra,sarea si zaharul vanilat; se adauga ouale pe rind si la urma se pune faina amestecata cu amidonul, mai mixam un pic sa se amestece si faina si gata compozita.Se pun in tava neunsa(eu am tapetat-o cu hartie de copt)cu posul gramajoare,nu foarte mari pentru ca se latesc.Se coc in cateva minute.

Crema:
-300ml suc de portocala
-2 linguri amidon de porumb
-250g zahar pudra
-200 g unt

Sucul de portocala se amesteca cu amidonul de porumb,se pune vasul pe foc si se da un clocot scurt(max 1-2 minute),apoi se lasa la racit.
Untul se freaca cu zaharul pudra,apoi se mixeaza usor cu sucul de portocala închegat.Sucul meu a fost mai inchis la culoare ca am avut si o portocala rosie.


Cu crema obtinuta se umplu fursecurile.Se pot lasa asa,sau se pot stropi cu ciocolata topita.

miercuri, 15 decembrie 2010

SLANINUTA CU BOIA(fiarta in zeama de varza)



Slanina se sareaza cu sare grunjoasa din abundenta si se lasa de pe o zi pe alta la rece.A doua zi,se scutura de sare si se pune la fiert in zeama de varza limpede cu boabe de piper si foi de dafin.Se fierbe 10-15 minute (din momentul in care zeama incepe sa fiarba),in functie de grosime.Furculita trebuie sa intre usor in slanina atunci cand e gata.
Se lasa la racit,se unge cu usturoi pisat si boia de ardei pe partea fara soric.Se zvanta putin si e gata de servit.Se tine la rece si chiar se poate congela.


sâmbătă, 11 decembrie 2010

OREZ CU LAPTE(reteta egipteana)



Reteta Stella


INGREDIENTE:
-1l lapte
-100g orez
-70g zahar
-un praf sare
-esenta de vanilie
-2 lingurite amidon
-150ml smantana lichida
Laptele,orezul,zaharul,praful de sare se pun la fiert,la foc mic,aprox.40 minute,pana orezul este bine fiert.
Amidonul se amesteca cu putina apa si se toarna peste orez.Se adauga si smantana,esenta si se mai lasa sa fiarba cateva clocote.
Se rastoarna intr-un caston si se presara scortisoara.
E cel mai cremos orez cu lapte mancat vreodata!!

joi, 2 decembrie 2010

PRAJITURA TURNATA CU BRANZA



Recipe by Anat
INGREDIENTE:
-2 oua
-9 linguri zahar
-9 linguri ulei
-9 linguri lapte
-12 linguri faina
-un plic praf de copt
Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul si se freaca pana se incorporeaza. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul precedant alternnnd cu laptele. Aluatul trebuie sa curga cand e luat cu lingura dar sa fie mai gros decat cel de clatite.
Se unge tava cu unt si se presara cu faina. Se toarna jumatate din aluat si se baga pentru 10-12 minute la (180C) in cuptor preincalzit.
Se scoate si se pune umplutura, se toarna restul de aluat si se pune la copt pentru aprox.40 minute.
UMPLUTURA:
500 g branza de vaci se amesteca cu 4 oua,un praf de sare,5 linguri de gris si o mana de stafide(eu nu am pus).
Se lasa deoparte si se adauga 5-6 linguri de zahar (sau dupa gust) si un plic de zahar vanilat numai inainte de a o pune peste aluat ( cand prima jumatate din portia de aluat a fost coapta).
Cand este gata se pudreaza cu zahar pudra, se taie cand este racita complet.


sâmbătă, 27 noiembrie 2010

PRAJITURA BOUNTY



Aici alaturi de prajitura cu crema caramel


Sunt mai multe variante ale retetei,pe net,dar eu am adaptat-o gustului nostru,pastrand doar crema din reteta originala,tradusa de Otti.

Blat

-3 oua
-3 linguri apa
-6 linguri zahar
-5 linguri faina
-1 lingura cacao
Ouale se separa.Albusurile si apa se spumeaza,se adauga zaharul in ploaie.
Galbenusurile se adauga pe rand,peste albusuri.Se pune faina amestecata cu cacao, in ploaie,amestecand usor de jos in sus cu lingura de lemn.Se coace in tava unsa si tapetata ,la foc mic.



Crema

-300ml lapte
-80g unt
-80g zahar
-3 linguri gris
-100g fulgi cocos
-esenta vanilie
Laptele si untul se pun intr-o cratita pe foc.Cand untul s-a topit se adauga grisul si se fierbe pana se ingroasa.Se adauga zaharul, cocosul si esenta si se mai tine pe foc cam 1 min.



Eu am facut si un sirop din 200ml apa si 100g zahar,pe care l-am fiert cateva minute.In sirop am adaugat esenta de vanilie si pensulat blatul cu el.
Crema calda se intinde peste blatul racit si insiropat.

Glazura

-150g ciocolata se topeste si se amesteca cu o lingura de miere si un cub de unt(50g)
Se toarna peste prajitura si se da la rece pana se intareste glazura.


miercuri, 24 noiembrie 2010

CORNETTI(cu rahat)



Reteta LauraA

INGREDIENTE:
-500 gr faina
-50 gr unt moale,la temp. camerei
-25g dorjdie
-150 ml lapte
-150 gr zahar
-2 oua

Topim drojdia in lapte caldut.
Amestecam faina,zaharul,untul,ouale intregi si framantam cat se poate.Adaugam apoi treptat laptele si amestecam pana la omogenizare. Aluatul e un pic lipicios framantati cu mana infainata(aprox 5 min).Daca e nevoie mai adaugati o lingura de faina.Rezultatul trebuie sa fie o bila care nu se lipeste.Se pune aluatul la crescut 2 ore.


Apoi impartim aluatul in 3 bile, le intindem si fiecare bila o taiem in 4 sau 6,cum am facut eu.Punen rahatul taiat fasii la baza si rulam.


Se aseaza cornurile in tava,pe hartie de copt si se mai lasa la crescut pana cresc in volum.Se ung cu galbenus amestecat cu o lingura de lapte si se dau la cuptor pentru aproximativ 20 minute,la 180grade.

luni, 22 noiembrie 2010

PLACHIE DE STIUCA





Avem nevoie de:
-stiuca-eu am avut 5 bucati potrivite
-doua ceape
-un morcov
-2 ardei grasi
-600 ml suc de rosii
-o lingura zahar
-cimbru
-sare si piper
-ulei
-o foie dafin
-3 catei usturoi
Pestele se curata,se spala si se decapiteaza.Se sareaza si se pune in tava unsa cu putin ulei.Se pune putina apa in tava,se stropes pestii cu putin ulei si se da tava la cuptor.

Ceapa tocata se caleste in putin ulei;cand a devenit translucida se adauga ardeii tocati si morcovul dat pe razatoarea mare.Cand legumele sunt gata se adauga sucul de rosii,usturoiul taiat marunt,cimbru,zaharul,foaia de dafin si se potriveste de sare si piper.Se da in clocot.
Pentru ca am vrut un sos mai fin,eu am bagat mixerul vertical si am pasat.
Cand pestele este aproape facut,se toarna sosul peste el si se mai lasa la cuptor inca vreo 10 minute.


joi, 18 noiembrie 2010

CHEC DIN ALBUSURI cu lamaie





Un checulet foarte pufos si gustos!
INGREDIENTE:(FOLOSIM ACEEASI CANA)
-o cana albusuri
-o cana zahar
-o cana faina
-50 ml ulei
-zeama si coaja de la o lamaie
-jumatate pliculet praf de copt

Albusurile se bat bine cu zaharul,ca o bezea.Se adauga uleiul,ca la maioneza,zeama si coaja de lamaie.Apoi se adauga faina si praful de copt,amestecand usor cu o spatula sau lingura de lemn.
Compozitia se pune in tava de chec unsa si tapetata si se da la cuptor(incins in prealabil),la foc mic,pana trece testul scobitorii(aprox.40 minute)