duminică, 4 iulie 2010

PRAJITURA CU CREMA CARAMEL



FOI
-2 oua
-10 linguri lapte
-10 linguri ulei
-10 linguri zahar
-un plic amoniu pentru prajituri
-faina cat cuprinde
Ouale se mixeaza cu zaharul,se adauga uleiul cate putin,ca la maioneza,apoi laptele si la sfarsit amoniu si faina.Aluatul obtinut se imparte in patru bile,din fiecare bila se intinde o foaie care se coace pe dosul tavii,cateva minute,la foc iute.

CREMA
-2 oua
-100g amidon
-350 g zahar pt caramelizat
-1l lapte
-200 gr unt sau margarina
-esenta de rom
Zaharul se pune intr-o cratita pe foc,mestecandu-se pana devine lichid(nu se arde pentru ca devine amar).Se toarna peste caramel 800ml de lapte si se amesteca pana se topeste zaharul foarte bine.
Ouale se amesteca energic cu amidonul(sa nu faca cocoloase) si restul de lapte si se
toarna peste compozitia cu caramel.Se fierbe pana devine o budinca si se da de pe foc.Se pune untul si esenta in crema calda si se amesteca pana la topire.

Se umplu foile cu crema calduta.

Prajitura se tine la rece cateva ore,inainte de a se taia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu