luni, 30 mai 2011

SARAMURA DE PUI




Aceasta este cea de-a doua reteta care participa la concursul Bloggospodina -gazduit de Retete ca la Mama
Nu este sofisticata,este una din mancarurile noastre preferate.
INGREDIENTE:
-4 pulpe dezosate
-un fir ceapa verde
-un fir usturoi verde
-3 catei usturoi
-un ardei gras
-doua rosii
-piper
-sare
-cimbru
-boia de ardei
-leustean verde
Carnea se condimenteaza cu sare,piper,cimbru si boia,dupa preferinta si se frige pe gratar.


Cat se frige carnea pregatim saramura.Rosiile si ardeiul se coc pe gratar.
Punem doua cani de apa in vas pe foc,adaugam ceapa,usturoiul si lasam sa de-a in doua clocote,apoi adaugam rosiile curatate de coaja si ardeiul taiat bucatele,potrivim de condimente.Lasam sa mai dea un clocot si punem carnea si lesteanul tocat,dam vasul de pe foc si-l tinem acoperit cu capacul cateva minute,sa se patrunda aromele.



Saramura se serveste cu mamaliguta calda!

5 comentarii:

  1. Delicioasa reteta ai pregatit,iti doresc succes la concurs!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Delicioasa!

    Multa bafta la concurs!

    RăspundețiȘtergere
  3. mmmmmmmmmmmm....mi ai facut o poftaaaaaaaa......de mai am putin si lesin!!!!!arata suuuper bineeee!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. uite ca mancarea asta n-am incercat-o niciodata ,desi am vazut-o in meniurile carciumilor noastre estivale .asa cum o prezinti tu pare a fi tare buna!

    RăspundețiȘtergere