marți, 29 septembrie 2009

GOGOSARI MARINATI IN SUC PROPRIU


Asta este o reteta pentru cei carora le plac gogosarii nu foarte acri,ci asa,dulci-acrisori.
INGREDIENTE:
-7 kg gogosari
-700 ml otet
-700 g zahar
-4-5 linguri sare neiodata
-boabe de mustar
-boabe de piper
-foi de dafin

Gogosarii se spala,se curata de cotoare si se taie in doua sau in patru,in functie de marime.Se scurg bine de apa.Zaharul se amesteca cu sarea,se aseaza ardeii intr-un vas incapator,in rinduri,peste fiecare rand punand amestec de zahar cu sare.Dupa ce am asezat gogosarii,se toarna otetul,boabele si foaia de dafin si se amesteca putin,atat cat se poate.
Se lasa gogosarii asa,de pe o zi pe alta,amestecand din cand in cand.Gogosarii vor lasa zeama si se vor mai muia.
Se aseaza in borcane si se toarna zeama deasupra.
Daca dorim borcanele se sterilizeaza la BM timp de 10 minute.




10 comentarii:

  1. multumesc mult!multumesc pentru vizita si te mai astept!

    RăspundețiȘtergere
  2. vreau si reteta ta de zacusca ca am luato de gogosari si castraveti te pup stela

    RăspundețiȘtergere
  3. le tin 10 minute la sterilizat din momentul cand incepe sa fiarba apa?

    multumesc pt. raspuns

    RăspundețiȘtergere
  4. da,din momentul cand fierbe apa!
    cu placere!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc pentru reteta. De abia astept sa o faca mama :)

    RăspundețiȘtergere
  6. mi-au rasuflat castraveti ce pot sa le mai fac? imi raspunde cineva?

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu stiu daca se mai poate face ceva,doar sa-i comsumati daca nu si-au schimbat gustul si consistenta!

    RăspundețiȘtergere
  8. deci,pt gogosarii marinati,,,nu se fierbe otetul cu zaharul si cu sarea ,,se pune asa da?astept raspuns acum

    RăspundețiȘtergere