luni, 23 noiembrie 2009

PAINEA CASEI




Aceasta paine este preferata familiei,painea cu gust de paine!

INGREDIENTE:
-1kg faina
-600ml apa calduta
-o lingura zahar
-o lingura sare
-50g drojdie proaspata
-2 linguri ulei
Drojdia se amesteca cu zaharul si se lichefiaza.Peste faina se pune sarea,drojdia,uleiul si apa putin cate putin,incorporand faina in totalitate.Rezulta un aluat care se desprinde de vas,lasandu-l curat.Aluatul se imparte in doua,se impleteste si se pune in tava unsa si tapetata.Se lasa la crescut 30-40 minute,la loc cald si ferit de curent,tava acoperindu-se cu folie sau un servet.
Cand a crescut se da la cuptor pana se rumeneste deasupra(mai mult sau mai putin,dupa cum va place).
Dupa coacere,se scoate tava din cuptor, se stopeste painea cu apa si se acopera cu un servet lasandu-se sa se raceasca.Se stropeste pentru ca sa se moaie coaja.










Cu multumiri lui Carmen.

Un comentariu: