miercuri, 18 noiembrie 2009

CIORBA DE VACUTA


O ciorba plina de savoare si sanatoasa este ciorba cu carne de vacuta.
Avem nevoie de:
- un rasol de vita
- ceapa
- morcov
- telina
- patrunjel
- pastarnac
- fasole verde
- pasta de rosii
- frunze patrunjel si leustean
- bors
- sare si piper
Se spala foarte bine rasolul. Se pune la fiert in apa cu sare cat sa-l acopere. Se lasa sa fiarba pana se formeaza spuma. Se inlatura spuma. Oala se acopera cu un capac.
Cand a fiert,se scoate rasolul si se desface carnea de pe os,taindu-se cubulete.
Se spala, curata si taie legumele dupa preferinta (cubulete, rondele, etc). Se da focul la mediu si se adauga legumele taiate. Cand sunt fierte si legumele se pune pasta de rosii si se mai lasa sa fiarba cateva minute. Se pune si borsul, leusteanul si patrunjelul tocat si se mai lasa sa dea intr-un clocot. Se gusta si se potriveste de sare.
Se serveste calda, asa,ca atare sau dreasa cu putina smantana.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu