luni, 15 noiembrie 2010

CIAMBELLE(GOGOSI ITALIENE)



Recipe by Laura A.


INGREDIENTE:
Pentru maia:
-80 g faina
-25 g drojdie proaspata
-50 ml apa
Pentru aluat:
-360 g faina
-75 g zahar
-un praf sare
-coaja de lamaie
-80g unt(margarina)la temp.camerei
-2 oua intregi
-2 galbenusuri
Suplimentar:
-ulei pt prajit
-zahar pudra vanilat

Intr-un castron punem faina,drojdia, apa din care se framanta o maia care se cresteaza si se lasa la crescut 15 minute intr-un vas cu apa calduta(cand a crescut se ridica la suprafata).



Intr-un vas se pune faina,se adauga celelalte ingrediente pt aluat si se framanta. Maiaua dospita si scursa bine de apa se pune peste aluat si se framanta din nou,incorporand bine maiaua; se lasa la dospit timp de 1 ora.


Se intinde o foaie nu prea subtire dar nici foarte groasa.Taiem cerculete,apoi cu un dop de sticla se decupeaza si cerculetele. Se mai lasa la crescut inca 20 de minute.


Se prajesc in ulei incins.Se tavalesc prin zahar vanilinat (sau se pot trece prin glazura sau dulceata).



Sunt foarte,foarte pufoase!!!!

4 comentarii:

  1. Super gogosile tale!! Si noua ne plac.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand ai scris ultima oara de mana? Cand ai scris ultima oara o poveste? Scrie cu noi povestea de Craciun :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu pot sa-ti spun ce pofta mi-ai facut, si cum as putea devora vreo 1;2;3....n ciambelle de astea.
    Pup smecehrasul si va doresc o seara frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Esti interesata de un schimb de linkuri? Adresa mea este http://bettykitchen.wordpress.com/

    RăspundețiȘtergere