

Un checulet foarte pufos si gustos!
INGREDIENTE:(FOLOSIM ACEEASI CANA)
-o cana albusuri
-o cana zahar
-o cana faina
-50 ml ulei
-zeama si coaja de la o lamaie
-jumatate pliculet praf de copt
Albusurile se bat bine cu zaharul,ca o bezea.Se adauga uleiul,ca la maioneza,zeama si coaja de lamaie.Apoi se adauga faina si praful de copt,amestecand usor cu o spatula sau lingura de lemn.
Compozitia se pune in tava de chec unsa si tapetata si se da la cuptor(incins in prealabil),la foc mic,pana trece testul scobitorii(aprox.40 minute)




Foarte gustos Mimi , am si eu o reteta asemanatoare :)
RăspundețiȘtergerehttp://amalia-mylife.blogspot.com/2008/05/chec-cu-albusuri.html
ce bine arata checul asta doar cu albusuri. Trebuie sa fie si bun.
RăspundețiȘtergereMimi daca iti place sa faci cadouri , am organizat un sistem MPA acum cu ocazia Craciunului .Informatii pe blogul meu www.al3xandra-miches.blogspot.com
Ia zi repede ce ai facut cu galbenusurile.Daca din albusuri ti-a iesit asa o minunatie!
RăspundețiȘtergereToate retetele tale arata minunat insa masuratrile sunt confuze. Cum adicca o cana de albusuri? O cana de zahar? De care cana? Ce gramaj? Sper ca nu ma intelegi gresit. As vrea sa fac acest chec insa am in bucatarie vreo 3 marimi de cani.
RăspundețiȘtergerenu este singura reteta unde unitatea de masura e cana(sau lingura):))))
Ștergeredupa cum am scris,trebuie folosita aceeasi cana pt masurarea ingredientelor(albus,zahar si faina)
un stop de ulei sau zeama lamaie in plus sau minus nu afecteaza produsul finit