luni, 22 noiembrie 2010

PLACHIE DE STIUCA





Avem nevoie de:
-stiuca-eu am avut 5 bucati potrivite
-doua ceape
-un morcov
-2 ardei grasi
-600 ml suc de rosii
-o lingura zahar
-cimbru
-sare si piper
-ulei
-o foie dafin
-3 catei usturoi
Pestele se curata,se spala si se decapiteaza.Se sareaza si se pune in tava unsa cu putin ulei.Se pune putina apa in tava,se stropes pestii cu putin ulei si se da tava la cuptor.

Ceapa tocata se caleste in putin ulei;cand a devenit translucida se adauga ardeii tocati si morcovul dat pe razatoarea mare.Cand legumele sunt gata se adauga sucul de rosii,usturoiul taiat marunt,cimbru,zaharul,foaia de dafin si se potriveste de sare si piper.Se da in clocot.
Pentru ca am vrut un sos mai fin,eu am bagat mixerul vertical si am pasat.
Cand pestele este aproape facut,se toarna sosul peste el si se mai lasa la cuptor inca vreo 10 minute.


4 comentarii:

  1. Vai Mimi ce bunatate ai facut!Vad stiuca dar mai rar, o sa incerc cu alt peste.Nu o sa se supere, nu?

    RăspundețiȘtergere
  2. Mm......ce deliciu, ce pofta mi-ai facut.

    RăspundețiȘtergere
  3. S-a lansat provocarea lunii decembrie din Dulcea Romanie!
    Te asteptam si pe tine sa ni te alaturi cu retete fantastice!
    Detalii la Alison.
    http://alison-trials.blogspot.com/2010/11/peste-si-fructe-de-mareprovocarea-lunii.html

    RăspundețiȘtergere