-retata apartine Adrianei-Nicoleta,careia-i multumesc de fiecare data,cand folosesc pasta
Avem nevoie de:
-450 gr zahar pudra din comert(cat mai fin posibil)
-5 gr gelatina(granule de la Dr.Oetker)
-50 gr miere sau energizant(glucoza)
-30 ml apa
Se pune gelatina in apa si se lasa sa se umfle. Se pune apoi pe foc pt a se dizolva(atentie sa nu fiarba) si se adauga mierea sau energizantul(se pot adauga si diverse arome). Acest lichid se toarna peste zaharul pudra pus intr-un castron si se framanta ca un aluat, daca se lipeste se mai adauga zahar.
Se infasoara in folie alimentara si se lasa sa se odihneasca.Pasta odihnita se lucreaza mult mai usor.
Cand se intinde foaia,pentru a nu se lipi,se foloseste zahar pudra sau amidon.
Cantitatile din reteta acesta de pasta de zahar sunt potrivite pt un tort mai mic.
multumesc frumos!;)
RăspundețiȘtergereVreau sa te intreb daca trebuie zahar pudra din comert din cel care contine si amidon?
RăspundețiȘtergereNadia,draga mea,eu folosesc margaritar,pe cutie nu scrie ca ar contine amidon,dar asa ar fi bine,sa folosim zahar cu amidon.
RăspundețiȘtergereMultumesc de informatie! O zi buna!
RăspundețiȘtergereMimi, te invit pe blogul meu sa ridici un premiu pe care ti-l ofer cu drag!urmaresc cu mare placere torturile tale pe culinar.ro si ma bucur sa te cunosc si in blogosfera :)
RăspundețiȘtergereStefana,multumesc mult draga mea!Voi veni negresit sa-mi ridic premiul!Te pup!
RăspundețiȘtergerefoarte foarte frumoase torturi! felicitari!
RăspundețiȘtergerecu stima miriam
Miriam,multumesc draga mea,te mai astept in vizita!
RăspundețiȘtergerenu ai o reteta veche bulgari de zapada?
RăspundețiȘtergereSpune-mi te rog cand incepi sa lucrezi decoratiunile dupa ce se odihneste pasta (dupa 24 ore) sau atunci dupa ce o pregatesti?
RăspundețiȘtergereDepinde de timpul pe care-l am la dispozitie,dar in general folosesc pasta dupa ce se odihneste.
RăspundețiȘtergeream si eu o intrebare si sper sa nu fie una idioata...daca pun in zaharul facut acasa,amidon,ce ar iesi???va rog sa imi rasp repede ca in seara asta vreau sa ma pun pe treaba,maine am de facut un tort si vreau sa fie totul bine,va multumesc
RăspundețiȘtergereDraga mea,daca reusesti sa macini zaharul ffff fin,nu-i nici o problema.Spor la lucru!
RăspundețiȘtergereTOATE SUNT EXTRAORDINARE,
RăspundețiȘtergereAM INCERCAT SI EU SA FAC PASTA DE ZAHAR EXACT CA LA TINE DAR NU MI-A IESIT , DUPA CE AM FRAMANTAT O PERIOADA BUNA DE TIMP PARCA MI SE PAREA CA ZAHARUL NU SE INGLOBEAZA CALUMEA IN ACEA COCA SI M-AM ENERVAT CA NU AM PUTUT SA O EXECUT SI AM INERCAT DE VREO 3-4 ORI SI NU IMI IESE, AI PUTEA SA MI-O FACI TU SI ITI PLATESC
buna sunt super torturile care ies din manuta ta,
RăspundețiȘtergereeu am insa o problema am incercat sa fac de vreo 3-4 ori acea pasta de zahar dar nu mi-a iesit , am pus tot ce este in reteta masurat si framantand destul de mult parca zaharul nu se incorporeaza foarte bine in coca aceea, nu stiu ce sa mai fac oare unde gresesc,
ai putea sa imi faci tu si o platesc
tu folosesti aceasta reteta la fiecare tort al tau? ms
RăspundețiȘtergereEste pasta pe care o folosesc la majoritatea torturilor!!
RăspundețiȘtergeream ramas fara cuvinte.....ESTI EXTRAORDINARA AI MANI DE AUR SI DE PE URMA LOR RAMAN BIJUTERIILE
RăspundețiȘtergereBuna, am incercat sa fac si eu aceasta pasta...duminica, am folosit si eu zahar margaritar, am lasat-o 2 zile, pt ca n-am avut inca timp sa modelez...dar acum e cam beton...(mentionez ca am pus jumatate de sticluta din aia mica de colorant....prin urmare si mai mult zahar)oare ce sa-i fac?o mai pot folosi?as vrea sa fac trandafirasi.
RăspundețiȘtergerecam tarziu raspunsul meu
RăspundețiȘtergerepasta trebuia s-o colorezi in momentul in care o foloseai;da,pasta se intareste dar framantand-o isi revine,asta daca a fost invelita bine in folie si nu s-a uscat