sâmbătă, 4 septembrie 2010
DULCEATA DE PEPENE GALBEN
INGREDIENTE:
-1.200kg pulpa de pepene
-500g zahar
-lamaie
Zaharul se pune peste pepenele taiat cuburi,se adauga felii de lamaie si se lasa 2 ore la macerat(zaharul se topeste si cu zeama de la pepene se formeaza sirop).
Se pune amestecul sa fiarba la foc mic,amestecand din cand in cand.Se culege spuma formata;cand se leaga dulceata este gata.
Se verifica punand o picatura de dulceata pe farfurie. Daca picatura sta ca o bobita, dulceata este gata.
Etichete:
conserve pentru iarna
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
làmàia se pune si ea la fiert sau se aruncà prima
RăspundețiȘtergeredulceata de pepene galben maine o fac!! arata super! abia astept sa va spun cum a iesit!
RăspundețiȘtergeren-am mancat niciodata dar imi inchipui ce aroma are.
RăspundețiȘtergereHmm e bunatate, am facut si eu intr-un an si ne-a placut mult. Trebuie s-o refac, multumesc pt ca mi-a adus aminte de reteta!
RăspundețiȘtergereMmm... parca-i simt mirosul de pe aici.
RăspundețiȘtergereCe noroc ai, aici la noi foarte rar se gaseste un soi de pepene asa inecacios, anul asta nu am vazut nici unul, a fi vrut sa fac si eu sa am la iarna o dulceata asa parfumata.
Iti doresc o duminica frumoasa.
Eu am avut lamaie bio si am fiert-o si pe ea,dar nu-i obligatoriu.O poti arunca inainte de a pune la fiert.
RăspundețiȘtergereViorik,te astept cu impresii!
RăspundețiȘtergerePansy,intr-adevar este foarte parfumata.
RăspundețiȘtergereLivia,apuca-te de treaba cat mai sunt pepeni in piata.
RăspundețiȘtergereDaniela,intr-adevar,e greu cand vrei sa faci dar n-ai cu ce.Stiu asta de la sora mea.
RăspundețiȘtergere