

INGREDIENTE
-un plic drojdie uscata sau 25 grame drojdie proaspata
-o lingurita rasa de sare
-trei linguri pline de miere(merge si cu zahar dizolvat in lapte)
-250ml lapte cald
-500g faina
-25g unt (si pe asta merge sa-l inmuiati in acelasi lapte)
-crema finetti
PREPARARE
Se pune drojdia intr-un bol cu doua linguri de apa calda si se amesteca bine. Se presara putina faina deasupra si se lasa la crescut 15 minute.
Intr-un vas mai mare, adaugati faina si restul ingredientelor si amestecati totul cu drojdia crescuta (compozitia trebuie sa aiba un aspect omogen, legat iar vasul trebuie sa ramana curat)

Se rastoarna apoi pe planul de lucru, si se incepe framantarea ( mai adaugati faina sau lapte, daca e cazul) Cu cat aluatul e mai aerisit, cu atat ies mai pufoase cornurile.
Aluatul nu trebuie sa fie tare, si nu trebuie sa se lipeasca...daca se lipeste, mai adaugati un pic de faina.
Se pune inapoi in vas, se acopera cu un prosop si se lasa la crescut, aprox. o ora.


Se intinde cu sucitorul pe masa, nu foarte subtire si se taie in raze.
Se pune finetti la baza si rulati.

Se pun cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu un galbenus amestecat cu o lingura de lapte caldut si se dau la cuptor, timp de aprox. 15 minute la 170 grade (la foc potrivit).


Sursa
Arata foarte bine cornurile!si noua ne plac mult!
RăspundețiȘtergereMamma mia, ce grasute si frumoase sint... si daca mai au si "ciucalata", sint pe gustul meu... Sustrag un cornulet pentru miine dimineata la cafea...
RăspundețiȘtergeresuper reteta! o idee numai buna pt fiul meu!
RăspundețiȘtergereCe frumoase, ce gustoase...............mmm.
RăspundețiȘtergerefoarte bine facute,bune ca reteta si umplutura,totul,sa va fie de bine,sigur s-au si terminat
RăspundețiȘtergeremultumesc!
RăspundețiȘtergeredaaa,au fost tareeeee bune!
mimi, te pot deranja cu o intrebare? cum ai facut categorii le de pe blogul tau, si cum ai reusit sa faci postari in cadrul lor (ma refer la categoriile de genul: torturi, aluaturi, aperitive si gustari, dulciuri etc).
RăspundețiȘtergeresunt noua in blogosfera si sunt tare suparata ca nu stiu cum sa fac acest lucru.
Tare frumusele sunt si sigur bune cu ciocolata aia!
RăspundețiȘtergereHm ce bunatate de cornuri, Ma servesc si eu cu un corn :D! Pupicei!
RăspundețiȘtergereCe bune trebuie sa fie! Ne plac si noua cornurile muuult!
RăspundețiȘtergerebunatate :) tare cred ca in curand voi incerca reteta :P
RăspundețiȘtergere