joi, 13 ianuarie 2011

POLOSI CU CREMA DE PORTOCALE



Multumesc Sissi si Maya!
Sunt niste fursecuri super bune!Le-am facut de ziua puiului meu.
Ingrediente:
-250 gr. unt
-140 gr. zahar pudra
-o lingura plina cu varf amidon de porumb
-un plic zahar vanilat
-200 gr. faina
-2 oua
-un praf de sare
Cuptorul se incalzeste la 160g(focul spre mic la mine)
Se freaca spuma untul,zaharul pudra,sarea si zaharul vanilat; se adauga ouale pe rind si la urma se pune faina amestecata cu amidonul, mai mixam un pic sa se amestece si faina si gata compozita.Se pun in tava neunsa(eu am tapetat-o cu hartie de copt)cu posul gramajoare,nu foarte mari pentru ca se latesc.Se coc in cateva minute.

Crema:
-300ml suc de portocala
-2 linguri amidon de porumb
-250g zahar pudra
-200 g unt

Sucul de portocala se amesteca cu amidonul de porumb,se pune vasul pe foc si se da un clocot scurt(max 1-2 minute),apoi se lasa la racit.
Untul se freaca cu zaharul pudra,apoi se mixeaza usor cu sucul de portocala închegat.Sucul meu a fost mai inchis la culoare ca am avut si o portocala rosie.


Cu crema obtinuta se umplu fursecurile.Se pot lasa asa,sau se pot stropi cu ciocolata topita.

9 comentarii:

  1. ce faine sant,seamana cumva cu fursecurile pe care le gaseam in magazin odata demult,nu stiu daca iti amintesti,erau la kg,se chemau paleuri,oricum m-ai convins sa le incerc,o seara minunata

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumoase sunt. Le mananci din priviri. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mimi,

    La multi ani puiutului ,sa fie sanatos,sa creasca mare si sa va aduca numai bucurii.
    Si felicitari mami pentru toate bunatatile pe care le-ai pregatit.
    Va pup .

    RăspundețiȘtergere
  4. Cat de bine arata fursecurile astea!!...

    RăspundețiȘtergere
  5. Yaya,da,seamana cu paleurile!si se pot umple cu orice crema vrei,sunt asa buniiiiiiiii!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sara,Lia,Felis va multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte frumoase fursecurile! Cred ca sunt delicioase. O sa le incerc si eu cu ciocolata.

    RăspundețiȘtergere
  8. acum ca mi-ai siz ca seamana cu paleurile indraznesc sa te intreb daca nu stii si cum se face crema aia cu care erau umplute,era o crema cu cacao si era un pic tare,un pic sfaramicioasa,nu stiu cum s-o descriu,mersi mult,o seara buna

    RăspundețiȘtergere
  9. acum ca mi-ai zis ca seamana cu paleurile indraznesc sa te intreb daca nu stii si cum se face crema aia cu care erau umplute,era o crema cu cacao si era un pic tare,un pic sfaramicioasa,nu stiu cum s-o descriu,mersi mult,o seara buna

    RăspundețiȘtergere