miercuri, 15 decembrie 2010
SLANINUTA CU BOIA(fiarta in zeama de varza)
Slanina se sareaza cu sare grunjoasa din abundenta si se lasa de pe o zi pe alta la rece.A doua zi,se scutura de sare si se pune la fiert in zeama de varza limpede cu boabe de piper si foi de dafin.Se fierbe 10-15 minute (din momentul in care zeama incepe sa fiarba),in functie de grosime.Furculita trebuie sa intre usor in slanina atunci cand e gata.
Se lasa la racit,se unge cu usturoi pisat si boia de ardei pe partea fara soric.Se zvanta putin si e gata de servit.Se tine la rece si chiar se poate congela.
Etichete:
produse traditionale
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
mamaaaa,,,,ce bunatate ai facut,cred ca zilele astea voi face si eu.
RăspundețiȘtergereSi eu asa o fac...mai putin lasatul de pe o zi pe alta cu sare.
RăspundețiȘtergereDaca mama are zeama de varza, jur ca o fac si asa!
RăspundețiȘtergerewow.....wow...........wow...........minunat arata.
RăspundețiȘtergereTOT CE SPUNE MIMI AICI E PE BUNE.RETETA SLANINUTA PE BAZA DE ZEAMA DE VARZA E DELICIOASA E VERIFICATA SI DE MINE APROAPE IN FIECARE AN.TREBUIE NE APARAT SA-O INCERCATI.BRAVO MIMI !
RăspundețiȘtergereExact ca la "mama acasa". O slanina mai buna nici ca se poate.
RăspundețiȘtergereeste buna o sa fac si eu saptamana asta mersii
RăspundețiȘtergere