luni, 12 octombrie 2009
CHEC SIMPLU
Reteta Laura Sava
Ingrediente pentru un checulet:
- 2 oua
- 1 cana zahar
- 1/2 cana lapte
- 1/2 cana ulei
- 2 cani faina
- 1 plic praf de copt
- cacao, pentru efectul marmorat
Nota:se va folosi aceeasi cana pentru toate ingredientele
Ouale intregi se amesteca cu zaharul si se mixeaza putin.Se adauga laptele si uleiul,apoi faina amestecata cu praful de copt.Compozitia se toarna in forma,oprindu-se cateva linguri ce se vor amesteca cu cacao.
Compozitia cu cacao se toarna pe mijlocul formei.
Se coace pana trece testul cu scobitoarea.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Ce minunatie pufoasa mi se dezvaluie in fata ochilor! :P
RăspundețiȘtergereTe pup Mimi draga pentru ca l-ai incercat!!!
Laurica,minunatia asta de chec am facut-o de "n" ori,dar trebuia sa pun reteta si in bucataria mea virtuala,la loc de cinste.Te pup!
RăspundețiȘtergereBUNA!Iti multumim pentru toate retetele bune postate.Am facut checul simplu si cartofii gratinati.O BUNATATE.Si baiatul meu si sotul sunt incantati.PUPICI!
RăspundețiȘtergereCu mare placere,draga mea!Pupici si tie!
RăspundețiȘtergereBuna!!!!super tari absolut toate retetele!!!!Bravo Mimi,felicitari!!!!!te pup si tine-o tot asa!!!!
RăspundețiȘtergereRosemarie,multumesc!Ma bucur ca-ti plac!Si eu te pup si te mai astept in vizita!
RăspundețiȘtergereaa am o mica dilema..cum adica "se coace pana trece testul cu scobitoarea" ? :D as dori sa incerc reteta pt ca arata pur si simplu fabulos :x ( ii fac o surpriza mamei :)) )
RăspundețiȘtergereAdica,introduci scobitoarea in chec si daca iese curata,nu cu aluat lipit pe ea,inseamna ca e copt!
RăspundețiȘtergereSpor la lucru!
din compozitia asta ies 2 checuri?
RăspundețiȘtergereOo,nu,din compozitia data iese un chec!Compozitia ajunge pentru o forma mica de chec.
RăspundețiȘtergerePentru o forma mai mare trebuie dublate cantitatile.
multumesc ptr retetele tale, adevarul este k mi-ai fost de mare ajutor. am o intrebare:la ce temperatura se coace checul? astept raspuns, ms.
RăspundețiȘtergerems ptr retetele tale, sincer ne esti de mare ajutor...am o intrebare: la ce temperatura se coace checul si cam cat timp?
RăspundețiȘtergeredak deschidel cuptorul sa-l probam cu scobitoarea nu se lasa?
Temperatura ar fi undeva la 175grade,dar eu coc in cuptor pe gaz,fara termometru,la treapta mica.Dupa 30 de minute,il poti incerca.
RăspundețiȘtergereIn general,in 40 minune este gata,depinde de marimea checului.