joi, 20 mai 2010
CHIFLE PENTRU MICUL DEJUN
INGREDIENTE:
-500g faina
-20g drojdie proaspata
-270ml lapte caldut
-50g unt
-o lingura zahar
-o lingurita rasa sare
-galbenus,2linguri lapte si susan pentru uns deasupra
Din drojdie,zahar,cateva linguri lapte si putina faina se face o maia care se toarna in centrul fainii si se lasa la crescut.
Sarea si untul se amesteca in laptele caldut si toarna peste faina,framantandu-se un aluat elastic ce se lasa la crescut 2 ore.
Dupa cele 2 ore arata asa
Aluatul se imparte in 8 bile egale care se pun in tava pe hartie de copt.Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.Se ung cu galbenus amestecat cu lapte,se presara susan si se dau la cuptor(incalzit inainte),la foc mediu.
Etichete:
aluaturi.paine
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
tare fain mai arata, cred ca sunt si gustoase, trebuie sa incerc si eu sa fac.......
RăspundețiȘtergereAm sa fac si eu chifle dupa reteta ta. Mi-ai facut o poftaaaa!
RăspundețiȘtergereArata foarte bine.
RăspundețiȘtergereMulţumesc pentru urări
RăspundețiȘtergeredraga mea,MIMI...
Te felicit pentru tot ce faci
dar în mod special pentru "Torturi"
arată super..
Un weeken minunat îţi doresc!
Te pup şi îmbrăţişez!
Fetele,multumesc mult!va pup!
RăspundețiȘtergere