miercuri, 26 mai 2010
PRAJITURA CU BRANZA
Cu multumiri pentru Carmen si Poca
Chiar daca reteta e "placinta cu branza" arata mai mult a prajitura!
Foi
-7 linguri lapte
-7 linguri ulei
-6 linguri zahar
-un ou
-o lingurita bicarbonat
-o lingurita otet
-aprox.400g faina
Se pune la fiert uleiul,laptele si zaharul.Cand incepe sa fiarba se lasa la racit.
Dupa racire se rastoarna intr-un castron,se adauga oul intreg si bicarbonatul stins in otet.
Se adauga faina in ploaie-se framanta pana aluatul nu se mai lipeste de maini.
Se imparte in doua.
Pe planseta(masa) infainata bine se intinde o foaie cat tava(tava sa nu fie prea mare).Foaia se pune in tava unsa si tapetata cu faina.
Umplutura
-2 oua
-500g branza
-un pahar zahar pudra
-zahar vanilat
-2 linguri faina sau gris
-80g unt
-stafide
Se mixeaza bine toate ingredientele.
(Eu am uitat grisul si l-am presarat deasupra umpluturii intinse.)
Umplutura se rastoarna peste prima foaie,se aseaza deasupra a doua foaie care se unge cu pensula inmuiata in galbenus.Se coace la foc mediu,30-35 minute.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Arată super....
RăspundețiȘtergereMIMI,cât de curând o încerc
şi eu..
Mulţumesc...
O seară minunată!
Te pup!
Yami,yam ce bine arata,ma si gandesc la gustul ei,este delicioasa.Te pup si o seara placuta.
RăspundețiȘtergereTot ce este cu branza este preferatul meu.
RăspundețiȘtergerePremii frumoase te asteapta sa le ridici.
O zi buna!
Am facut-o si eu mai demult.E dementiala, iar tie ti-a iesit de revista.
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa.
Mimi,
RăspundețiȘtergereCe bun !Eu sunt cheese addicted,adica tot ce-i cu branza si cu stafide e pe gustul meu.
Asa ca ,am servit deja o feliuta de la tine.
Te pup si norocul tau ca nu esti mai aproape.
Pup fata harnica.
Buna Mimi,arata tare bine (si e buna, sunt convinsa)prajiturica.cred ca foile astea se preteaza la mai multe umpluturi. felicitari pentru blog,iti transmite tot o galateanca.Te-am mai vizitat (din umbra ) si o te mai vizitez.te pup si succes.
RăspundețiȘtergerepoti te rog sa imi spui dimensiunea tavii?multumesc.
RăspundețiȘtergereFetelor,multumesc mult!
RăspundețiȘtergereMicule,multumesc pentru premii!
RăspundețiȘtergereArissa,multumesc mult de vizita!
RăspundețiȘtergereTava pe care am folosit-o are 22/30 cm.
Medi,multumesc pt premii!
RăspundețiȘtergerenu stiam aluatul asta,cred ca e bun.dar la o tava de aragaz de 48 cm lungime cred ca trebuie aproape dublat totul.am sa-l transform in grame sau cani,sa vedem care e reteta aluatului.ozele sunt extrem de apetisante.
RăspundețiȘtergereff delicioasa :)
RăspundețiȘtergereMultumesc pt reteta .Este fff.delicioasa,eu am mai adaugat o cana lapte batut si am pus 3 oua,es vanilie,rom,zeama de lamaie.
RăspundețiȘtergere