
Am facut anul trecut si am fost tare multumita de rezultat.
Este foarte simplu de facut,nu este necesara sita separatoare.
Initial am vrut sa fac suc de rosii clasic,dar ivindu-se o mare problema in familie si timpul nu-mi permitea prea multe,am improvizat si nu mi-a parut rau.
Asa ca anul acesta am purces la treaba!
Avem nevoie de:
-rosii
-sare(20g pentru fiecare litru de lichid)
Rosiile coapte se spala,se curata de partea alba,se taie in doua si se pun intr-un vas la fiert.Se fierb pana se desface coaja si pulpa se moaie de tot.
Se paseaza bine cu mixerul vertical(pasator)pana se face o masa omogena de rosii.Se adauga sarea si se pune iar pe foc.Se da in cateva clocote si se toarna in sticle curate si se capacesc sticlele.Cand s-au racit se sterilizeaza la BM,timp de 15 min.dupa ce incepe apa sa fiarba.Se pun in paturi si se lasa pana la racirea completa.




Mimi am inteles eu bine?:cu blenderul?nu au ramas coji marunte?si semintele din rosii?
RăspundețiȘtergerePoi daca e asa ar fi grozav si merge mai repede!
Da,Mariana!Cojile au devenit inexistente;seminte au ramas,dar nu m-a deranjat asta.
RăspundețiȘtergereVai Mimi ce culoare frumoasa are pureul tau.
RăspundețiȘtergereasa este mimi si eu am aplicat anul trecut procedeul asta si a fost perfect.
RăspundețiȘtergerefoarte bine arata
RăspundețiȘtergereCat de bine arata.La iarna vin la tine..........hahaha.
RăspundețiȘtergereZi buna!
Reteta e ideala, atunci cand esti presat de timp!
RăspundețiȘtergereMultumesc de raspuns!
RăspundețiȘtergereM-ai convins,fac si eu asa!
Te pup si o zi buna!
Mimmi imi place reteta ta, e mult mai rapid asa decat sa dai rosiile prin masina de bulion...super ideea.
RăspundețiȘtergere