

Cu multumiri lui Carmen L. pentru reteta aluatului!
Avem nevoie de 1.5kg dovleac ras(deci fara coaja).
Dovleacul se curata si se da pe razatoare.Se pune impreuna cu zahar,dupa preferinta(eu am pus o cana de ceai plina cu zahar) si se caleste.
Cand s-a muiat dovleacul,se da de pe foc si se pune in strecuratoare la scurs.Scurs se amesteca cu putina scortisoara si esenta de rom.

Pentru aluat:
-7 linguri lapte
-7 linguri ulei
-7 linguri zahar
-un ou
-o lingurita bicarbonat
-o lingurita otet
-aprox.400g faina
Se pune la fiert uleiul,laptele si zaharul.Cand incepe sa fiarba se lasa la racit.
Dupa racire se rastoarna intr-un castron,se adauga oul intreg si bicarbonatul stins in otet.
Se adauga faina in ploaie-se framanta pana aluatul nu se mai lipeste de maini.
Se imparte in doua.

Prima bila de aluat se intinde intr-o foaie(de dimensiunea tavii,eu am folosit tava de la aragaz).Foaia se puna in tava unsa si tapetata,se pune deasupra dovleacul,repartizandu-se uniform.

Cealalta bila se mai framanta cu putina faina si se da pe razatoare,deasupra dovleacului.
Se da la cuptor,la foc mic,pana se rumeneste frumos deasupra.


ce placinta delicioasa !
RăspundețiȘtergereNeaparat va trebui sa-ti fac o vizita....hihihi.
RăspundețiȘtergeremultumesc!
RăspundețiȘtergereBun gasit!
RăspundețiȘtergereblatul de la baza este sfaramicios?
Multumesc!
Ce frumos arata!
RăspundețiȘtergereTrebuie neaparat sa fac si eu!
ce bunatate e .............e absolut delicios dar se mai pot inlocui compozitia si cu altele ....cu brinza sau cu mere sau cu gem depende ce ai in casa..........felicitari MIMI
RăspundețiȘtergere