vineri, 4 februarie 2011
GOGOSI CU APA MINERALA
Reteta este de pe blogul lui Lily
INGREDIENTE:
-1 kg de faina
-un pliculet drojdie uscata
-1/2 lingurita sare
-400 ml apa minerala
-100 ml lapte
-100 gr zahar tos
-un ou
-esenta lamaie
-suplimentar ulei pentru prajit
Se pun toate ingredientele intr-un vas mai mare si se framanta pana cand aluatul obtinut face basicute. Se lasa sa dospeasca pana isi dubleaza volumul(aprox 40 min).
Se intinde aluatul cam de 1,5 cm grosime si se decupeaza gogosile.
Eu am taiat dreptunghiuri pe care le-am ciupit putin cu cutitul pe mijloc si am format fundite.
Se mai lasa la crescut inca 20 min. Se prajesc in uleiul fierbinte si se scot pe un servet absorbant. Se pudreaza cu zahar.
Etichete:
aluaturi.paine
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
ce pufoase au iesit,reteta e de gogosi,dar forma e de ciurighele,ce interesant arata asa
RăspundețiȘtergereWaw ce ai facut aici....Imi ploua in gura....
RăspundețiȘtergereIau si eu cateva ca asa de fain le simt aroma, de am venit urgent, cum le-ai postat....
Bravo !
Doinita,nu stiam ce-s ciurighele,am cautat pe google si m-am lamurit.
RăspundețiȘtergereSi daaaa,sunt pufoase cum nu m-am asteptat!
Sidy,draga mea,serveste cate vrei,ca sunt;iti poti inchipui cate au iesit dintr-un kg de faina.
RăspundețiȘtergereFoarte faine au iesit,,,si eu fac multe aluaturi cu apa minerala,sau sifon(cand am),,,,super.
RăspundețiȘtergereCand ma uit la pozele tale, mi se face pofta instantaneu de gogosi.
RăspundețiȘtergereHola me impresionó ver estos dulces ,aquí se llaman "calzones rotos" son iguales ,una maravilla,gracias por entrar a mi bloig,el tuyo es muy lindo.
RăspundețiȘtergere