marți, 2 iunie 2009

FRANZELUTE




Reteta folosita este cea de "Panini" a Laurei A


Avem nevoie de:




500 gr faina
20 gr zahar
10 gr miere
300 ml lapte
20 gr drojdie proaspata
40 gr unt
10 gr sare


Frecam drojdia cu mierea si zaharul si o amestecam cu o parte din cele 300ml lapte(150ml).Adaugam treptat faina amestecata cu sarea si framantam.Adaugam apoi untul si laptele ramas si framantam pana la omogenizare.Acoperim cu folie si lasam 30-45 minunte la crecut.Aluatul il impartim in 6 bile de aproximativ 150 gr fiecare.Fiecare bila se modeleaza in forma de baton.Batoanele le punem in tava tapetata doar cu hartie de copt si le lasam pana la dublarea volumului.Cu un cutit acsutit le crestam inainte de a le baga la cuptor.Incalzim cuptorul la 200 grade si le coacem 20 minute.


Inainte de a le baga la cuptor preparam un lichid cu care ungem franzelutele fierbinti.Dizolvam o lingurita de amidon de porumb in 300 ml apa rece si dam intr-un clocot.Lasam sa se raceasca.Imediat dupa ce scoatem franzelele din cuptor le ungem cu ajutorul unei pensule cu amidonul care tre sa fie caldut.Lichidul asta se foloseste pentru a da pufosenie crustei.


4 comentarii:

  1. Mimi draga ,felicitari din suflet pentru blog.
    Ma bucur ca te-ai hotarat sa-ti pui realizarile frumoase la un loc ,ca ai ce arata!
    Te pup si o zi frumoasa ,o sa trec sa vad ce ai mai pus!
    Painica ti-a iesit superrr ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Lissa,ce surpriza!Nu eu am avut initiativa,ci sotul meu!Multumesc mult,am invatat tare multe de la tine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cind anume se ung franzeluțele?
    După ce le ungem, le mai dăm la cuptor?
    Mersi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Diana,ungem franzelutele dupa ce le scoatem din cuptor,cand sunt gata.Nu le mai dam la cuptor dupa aia.

    RăspundețiȘtergere