Daca ar fi dupa mine,as gati in fiecare zi saramura de crap.
Avem nevoie de:
1 crap marisor
2 ardei
2 rosii
1 ardei iute
2-3 catei de usturoi
o canuta suc de rosii
sare, piper
1 foaie de dafin
Pestele se curata , se spala bine si se taie bucati sau se lasa intreg. Se sareaza bine si se pune la copt pe gratar.Intre timp punem pe foc o oala cu apa ( 2,5l) , ardeii grasi, rosia , le coacem putin pe gratar si apoi le taiem bucati si le punem in oala cu apa.Mai adaugam ardeiul iute taiat felii, usturoiul tocat, sucul de rosii, piper si o foaie de dafin. Dupa ce pestele s-a prajit il punem in oala.Lasam sa stea cateva minute cu capacul pus si focul stins( sa se patrunda bine ).
Se serveste cu mamaliga .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu