INGREDIENTE:
-6 oua
-6 linguri zahar vanilat
-6 linguri faina
- cacao pentru efectul marmorat (sau fructe)
Ouale se separa, albusurile se spumeaza.Se adauga zaharul cate putin mixand pana se topeste bine.Rezulta o bezea alba,alba.Se adauga galbenusurile cate unul si mixam pana se incorporeaza bine.Faina se adauga in ploaie si esenta,amestecand usor cu o spatula sau lingura de lemn.Compozitia se toarna in forma unsa si tapetata cu faina,oprindu-se cateva linguri care se vor amesteca cu cacao.Compozitia cu cacao se toarna deasupra,pe mijloc,de la un capat la altul.Se da la cuptor(incins in prealabil),la foc mic,timp de aprox.45 min,pana trece proba cu scobitoarea.
Putem renunta la cacao si punem fructe deasupra,rezultand o prajitura rapida cu fructe.
Putem renunta la cacao si punem fructe deasupra,rezultand o prajitura rapida cu fructe.
praf de copt, nu se pune?
RăspundețiȘtergereEu intotdeauna fac pandispanul fara praf de copt!Nu folosesc praf de copt decat la checuri care au mai multe lichide in compozitie.
RăspundețiȘtergerece inseamna foc mic 150 grade?.......multumesc
RăspundețiȘtergereRamona,daca ai cuptor electric,pandispanul se coace la 170-180 grade.Nu deschizi cuptorul in primele 15 minute.
RăspundețiȘtergere