luni, 8 iunie 2009

CHEC CU CIOCOLATA




Ingrediente pentru doua tavi de chec


-8 oua mari
-16 linguri zahar
-8 linguri apa minerala
-16 linguri faina
-100g ciocolata
-8 linguri ulei
-vanilie
-un plic praf de copt

MOD DE PREPARARE:
Ouale se separa.Albusurile se bat spuma impreuna cu apa minerala,adaugandu-se zaharul lingura cu lingura.


Galbenusurile se amesteca cu uleiul pana se deschid la culoare,ca la maioneza.Se adauga cate putin peste albusuri.


Se adauga vanilia si faina amestecata cu praful de copt,in ploaie,amestecand usor cu o lingura de lemn sau o spatula,de jos in sus.


Ciocolata,facuta fulgi cu ajutorul cutitului se adauga la sfarsit,incorporand usor.
Compozitia se pune in doua tavi de chec tapetate cu hartie de copt.Se coace in cuptorul preincalzit,la foc mediu,aprox.30min(pana trece proba scobitorii)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu