vineri, 5 iunie 2009

PRAJITURA ADRIANA




BLAT
-6 oua
-6 linguri apa
-12 linguri zahar
-10 linguri faina
-2 linguri cacao
CREMA
250 de gr de lapte condensat
200 ml de lapte caldut in care s-au dizolvat 10 gr de gelatina
250 gr de frisca batuta
GLAZURA
-200g ciocolata topita si amestecata cu 50g unt




Mod de preparare:
BLAT


Ouala se separa.Albusurile si apa se spumeaza,se adauga zaharul in ploaie.Galbenusurile se adauga pe rand,peste albusuri.Se pune faina amestecata cu cacao, in ploaie,amestecand usor de jos in sus cu lingura de lemn.Se coace in tava unsa si tapetata ,la foc mic.




CREMA


Se amesteca laptele condensat cu laptele caldut,in cre s-a dizolvat gelatina,iar totul se amesteca cu frisca batuta.Crema astfel rezultata se de putin la rece.


Peste blat se pune crema si se da la frigider pana se incheaga crema,apoi se pune glazura deasupra.

3 comentarii:

  1. Imi place tare mult cum arata prajitura Adriana.Felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  2. imi place prajitura adriana cum arata , am sa o fac si eu, felicitari

    RăspundețiȘtergere
  3. de unde cumperi laptele condensat?

    RăspundețiȘtergere