miercuri, 16 decembrie 2009
CARNATI DE CASA
Ce Craciun ar fi,daca nu am avea pe masa produse traditionale,nu??!!
Asadar am facut,pentru inceput carnatii.
Am ales carnea pentru tocat(cam 2/3 macra si 1/3 grasime).Au fost vreo 7-8 kg de carne,in total
Am mai folosit:
-usturoi(vreo 6 capatani mari am pus eu, fiecare pune dupa placere)
-boia de ardei(2 linguri dulce si 2 linguri iute)
-cimbru
-piper macinat
-sare
-mate de porc
Am tocat carnea si am pisat usturoiul,am amestecat,am pus condimentele,sarea si am framantat bine de tot compozitia.
Am umplut matele si gataaaa!I-am intins la zvantat si la congelator cu ei.Bun era daca aveam unde sa-i afum,dar conditii de bloc,ce sa fac!
Etichete:
produse traditionale
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Ce harnicuta esti Mimi si cata dreptate ai ..........pai ce Craciun este ala fara carnati, toba , lebar, sarmale, cozonaci etc.
RăspundețiȘtergerece pofta mi-ai facut!:D vin pan'la tine...:D
RăspundețiȘtergereOfff, niste carnati de casa chiar ca mi-ar placea tare mult sa mananc. Cand traia bunica, facea carnati de fiecare Craciun. Asteptam cu mare nerabdare momentul cand ii prajea, era un miros grozav in bucatarie si noi tropaiam pe langa ea. Arata tare bine ai tai.
RăspundețiȘtergere